spot_img

MotoGP, Πορτογαλία: Θρίαμβος για Bagnaia – Ο Marquez έχασε τα λογικά του

Ο Pecco Bagnaia εκανε το απόλυτο στο πρώτο Grand Prix του MotoGP στο 2023, κερδίζοντας και τον κύριο αγώνα στην Πορτογαλία και την πίστα του Πορτιμάο. 

Ο πρωταθλητής, Pecco Bagnaia με την εργοστασιακή Lenovo Ducati πδεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό και πήρε μια εμφατική νίκη στο Grand Prix Πορτογαλίας, τον πρώτο «κυρίως» αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Ο Maverick Vinales με την Aprilia έκανε σπουδαία εμφάνιση, απειλώντας μάλιστα τον νικητή στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, και πήρε τη 2η θέση, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο ταλαντούχος Marco Bezzechi της VR46 Ducati, τερματίζοντας στην 3η θέση. Ο Marc Marquez προκάλεσε ένα σφοδρό ατύχημα στο ξεκίνημα του αγώνα και έβγαλε εκτός αγώνα τον Miguel Oliveira, μαζί με τον εαυτό του.

Εκκίνηση

Οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στο grid, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες με το νέο σύστημα καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης και στο Σπριντ του Σαββάτου και στο grand prix της Κυριακής. Στην εκκίνηση του αγώνα στο Πορτιμάο πήραν θέση 20 αναβάτες, καθώς έλειπαν οι τραυματίες Pol Espargaro και Enea Bastianini.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα σχεδόν όλοι οι αναβάτες των δύο πρώτων σειρών ξεκίνησαν καλά, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας μικρός συνωστισμός στις πρώτες στροφές του αγώνα, με αρκετά «σπρωξίματα». Ευτυχώς όλοι έμειναν πάνω στις μοτοσικλέτες τους, με τον Miguel Oliveira να είναι εκείνος που βρέθηκε στην πρώτη θέση και ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα, για να τον περάσει όμως λίγο αργότερα ο Pecco Bagnaia.

Το μεγάλο λάθος του Μαρκ Μάρκεθ

Στον τρίτο γύρο του αγώνα ο υπερβολικός ενθουσιασμός του Marquez κόστισε και σε αυτόν αλλά και στον αθώο Oliveira, αλλά και στον Martin, τον αγώνα. Ο Ισπανός της Repsol Honda μπήκε πολύ πιο γρήγορα σε μια στροφή, έπεσε πάνω στον Χόρχε Μαρτίν, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και παρέσυρε μαζί του εκτός πίστας τον Πορτογάλο που βρέθηκε μπροστά του.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Marquez και ο Oliveiraνα εγκαταλείψουν επί τόπου, με τον Πορτογάλο μάλιστα να δείχνει ότι έχει τραυματιστεί και να απομακρύνεται από το σημείο με φορείο. Ο Martin συνέχισε τον αγώνα, έπεσε όμως στη 16η θέση.

Πιάστε τον Πέκο

Με όλο αυτόν το χαμό που έγινε πίσω του, ο Bagnaia είχε την ευκαιρία να αρχίσει να απομακρύνεται, αλλά δεν κατάφερε να την κεφαλαιοποιήσει γιατί ο ταχύτατος Vinales με την Aprilia βρέθηκε πίσω του και άρχισε να τον καταδιώκει με αξιώσεις.

Πιο πίσω ο Bezzechi έκανε πολύ καλό αγώνα και είχε ανέβει στην 3η θέση, ενώ η μάχη για την 4η θέση ανάμεσα στον Alex Marquez και τον Jack Miller έγειρε υπέρ του Ισπανού της Gresini Ducati. Ακολουθούσαν οι Zarco, Marini, A. Espargaro και Quartararo, ο οποίος είχε φτάσει στη 10η θέση, από την οποία ξεκίνησε.

Οι δύο πρώτοι, Bagnaia και Vinales, ήταν σε δικό τους αγώνα και γρήγορα αποσπάστηκαν από όσους ακολουθούσαν, ανοίγοντας μια μεγάλη διαφορά από όσους ακολουθούσαν. Ο Μπετζέκι ειδικά είχε να ανησυχεί για την απειλή του A. Marquez  πίσω του παρά για όσα γίνονταν μπροστά του.

Η ανωτερότητα του πρωταθλητή

Ο Vinalesπροσπάθησε να ακολουθήσει τον Μπανάια όσο περισσότερο μπορούσε αλλά όσο περνούσαν οι γύροι αυτό γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Ο περσινός πρωταθλητής με την Ducati αποδεικνύονταν ένας ιδιαίτερα δυνατός συνδυασμός και η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς, μέχρι να ξεπεράσει το ένα δευτερόλεπτο.

Πιο πίσω ο Bezzechi ανέβασε επίσης το ρυθμό του και ξεφεύγοντας από τον A. Marquez άρχισε να βλέπει λίγο πιο κοντά του τον Βινιάλες και άρχισε ίσως να σκέφτεται το ενδεχόμενο να παλέψει για τη 2η θέση. Ο Ισπανός ωστόσο έδινε τεράστια μάχη με τις ΚΤΜ των Miller και Binder που ήταν κολλημένες πίσω του. Ο Marquez με τον Miller και τον Μπίντερ αλληλοπροσπεράστηκαν αρκετές φορές, διεκδικώντας την 4η θέση. Ακόμα πιο πίσω ο Κουαρταραρό κέρδισε άλλη μία θέση και ανέβηκε στην 9η, προσπερνώντας τον Marini.

Ιδανικό ξεκίνημα

Η πρωτοπορία του Bagnaia δεν αμφισβητήθηκε μέχρι το τέλος και ο Ιταλός πανηγύρισε την πρώτη «κανονική» νίκη του στη φετινή σεζόν. Ούτε για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου είχαμε μάχη, με τον Vinales  να τερματίζει δεύτερος και τον Bezzechi να παίρνει μια σπουδαία 3η θέση.

Για την 4η θέση του αγώνα όμως δόθηκε επική μάχη, στην οποία πίραν μέρος 5 αναβάτες. Τη θέση διεκδίκησαν οι Alex Marquez, Μπραντ Μπίντερ, Jack Miller , A. Espargaro και Johann Zarco μέχρι την τελευταία στροφή. Τελικά επικράτησε ο Ζοάν Ζαρκό, που πέρασε στον τελευταίο γύρο δύο αναβάτες για να φτάσει στην 4η θέση. Ακολούθησαν οι A. Marquez, Binder, Miller, Quartararo, A. Espargaro και Rins.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Αργεντινής το 3ήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου.

Αποτελέσματα GP Πορτογαλίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles