spot_img

MotoGP Ταϊλάνδη, Σπριντ: Ο Martin δεν χάνει με τίποτα

Ο Jorge Martin ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ του MotoGP στην Ταϊλάνδη, κερδίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη φορά ημέρα Σάββατο.

Ο Αγώνας Σπριντ του GP Ταϊλάνδης ήταν η ευκαιρία του Jorge Martin να αποδείξει γιατί θεωρείται σπεσιαλίστας του Σαββάτου. Ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati μετέτρεψε την pole position στην 7η φετινή του νίκη σε αγώνα Σπριντ του MotoGP και μείωσε τη διαφορά του από τον Μπανάια στο πρωτάθλημα.

Ο Brad Binder της ΚΤΜ τερμάτισε στη 2η θέση και ο Luca Marini της VR46 Ducati στην 3η. Απώλεια βαθμών για τον Pecco Bagnaia, που πήρε την 7η θέση και μόλις 3 βαθμούς έναντι 12 του νικητή.

Εκκίνηση

Το Σπριντ ξεκίνησε με πολύ καλό καιρό και σε ολόστεγνη πίστα, με τους αναβάτες να παίρνουν κανονικά τις θέσεις τους στο γκριντ. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Μαρτίν δεν έκανε πολύ καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση, παρά την επίθεση του Μαρίνι. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν 3ος και ο Μπίντερ πετάχτηκε ως συνήθως στην 4η θέση. Καλή εκκίνηση έκανε και ο Μαρκ Μάρκεθ, που ανέβηκε στην 5η θέση, την οποία όμως έχασε λίγο αργότερα από τον Μπετζέκι.

Αντίθετα, η εκκίνηση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός πρωταθλητής με την Ducati βρέθηκε στην 9η θέση και έδινε μάχες με τον Ζαρκό και τον Κουαρταραρό. Όσο προχωρούσε ο αγώνας όμως έκανε λίγη πρόοδο και ανέβηκε στην 7η.

Ακούστε τη νέα εκπομπή μας για τον κόσμο της Formula  1.

Άπιαστος Μαρτίν

Από τη στιγμή που βρέθηκε στην πρωτοπορία, ο Χόρχε Μαρτίν έπιασε έναν αδυσώπητο ρυθμός και απομακρυνόταν διαρκώς από τους διώκτες του. Σε αυτό τον βοήθησε πολύ η επική μάχη που έδιναν για τη 2η θέση οι Μαρίνι και Μπίντερ. Από πολύ κοντά τούς ακολουθούσε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ενώ και ο Μπετζέκι δεν ήταν πολύ μακριά.

Αυτά ελάχιστα απασχολούσαν τον Μαρτίν, ο οποίος μέχρι τη μέση του Σπριντ είχε φτιάξει διαφορά 1,5 δευτερολέπτου και διαρκώς την ανέβαζε ακόμα περισσότερο. Όταν ο Μπίντερ κατάφερε να περάσει τελικά τον Μαρίνι, ο Μαρτίν ήταν 1,6 δευτ. μπροστά και απέμεναν μόνο 6 γύροι για το τέλος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Μπανάια βρισκόταν ακόμα στην 7η θέση αλλά είχε ανεβάσει το ρυθμό του και πλησίαζε τον Μαρκ Μάρκεθ που ήταν 6ος. Τη βαθμολογούμενη 9άδα σε εκείνο το σημείο συμπλήρωναν οι Άλεξ Μάρκεθ και Ζοάν Ζαρκό.

Μάχες μέχρι το τέλος

Ο Μαρκ Μάρκεθ ωστόσο δεν έμενε με σταυρωμένα τα χέρια και επιτέθηκε στον Μπετζέκι, τον οποίο πέρασε για την 5η θέση. Ο Μπετζέκι όχι απλώς δεν είχε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, αλλά πολύ σύντομα ένιωσε πίσω του τον Μπανάια να τον απειλεί.

Ο Λούκα Μαρίνι επίσης δεν είχε αφήσει τη μάχη με τον Μπραντ Μπίντερ. Ο Νοτιοαφρικανός από την πλευρά του προσπαθούσε να πλησιάσει τον Μαρτίν, ο οποίος πρόσεχε να μην κάνει λάθος στους τελευταίους γύρους και «πετάξει» τους βαθμούς. Η πιο οριακή μάχη όμως έγινε πιο πίσω, ανάμεσα σε Α. Εσπαργκαρό και Μ. Μάρκεθ. Ο αναβάτης της Honda κατάφερε να περάσει στον τελευταίο γύρο και να πάρει την 4η θέση.

Ο Χόρχε Μαρτίν είδε πρώτος την καρό σημαία, για 7η φορά σε Αγώνα Σπριντ φέτος, με τον Μπραντ Μπίντερ να παίρνει τη 3η θέση και τον Λούκα Μαρίνι να τερματίζει στην 3η. Ακολούθησαν οι Μαρκ Μάρκεθ, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Μάρκο Μπετζέκι, Πέκο Μπανάια, Άλεξ Μάρκεθ και Ζοάν Ζαρκό. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τη διαφορά των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος στους 18 βαθμούς υπέρ του Μπανάια από τους 27 που ήταν πριν από τον αγώνα.

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

sprint

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles