spot_img

MotoGP, Βαλένθια: Ο Vinales έκανε ρεκόρ πίστας, ο Bagnaia στο Q1

Οι ελεύθερες δοκιμές του MotoGP στη Βαλένθια ολοκληρώθηκαν με τον Maverick Vinales να πρωταγωνιστεί, ενώ οι διεκδικητές του τίτλου ήρθαν κοντά στην επαφή.

Η πρώτη ημέρα του Grand Prix Βαλένθια είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους διεκδικητές του τίτλου, Pecco Bagnaia και Jorge Martin. Οι δύο αναβάτες βρέθηκαν συχνά-πυκνά μαζί στην πίστα, όμως ένας εκ των δύο μπήκε σε μπελάδες ενόψει της συνέχειας του τριημέρου.

Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Maverick Vinales της Aprilia. O Ισπανός ήταν άκρως εντυπωσιακός και στο τέλος της απογευματινής διαδικασίας σημείωσε το 1:29,142, το οποίο είναι νέο ρεκόρ πίστας. Δεύτερος ήταν ο Jorge Martin της Pramac Racing, o οποίος ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή και έδειξε πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει στο υπόλοιπο τριήμερο. Τρίτος ήταν ο teammate του, Johann Zarco, ο οποίος έκανε επίσης έναν εξαιρετικό χρόνο.

Ο εντυπωσιακός Fabio di Giannantonio συνέχισε να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης, ολοκληρώνοντας 4ος. Ο «αθόρυβος» Marco Bezzecchi, παρά την πτώση, σημείωσε την 5η ταχύτερη επίδοση της ημέρας, με τη διαφορά του από τον Vinalesνα είναι 0,254 δευτερόλεπτα.

Ο Brad Binder ήταν 6ος για την KTM, μπροστά από τον φορμαρισμένο Μαρκ Μάρκεθ της Honda. O Raul Fernandez με τη δορυφορική Aprilia έκανε και πάλι την έκπληξη, ενώ ο 9ος Jack Miller είχε ένα άκρως τρομακτικό highside στα τελευταία λεπτά της 60λεπτης διαδικασίας. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro.

Οι παραπάνω αναβάτες πήραν το εισιτήριο για το Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου. Το μεγάλο όνομα που απουσιάζει από αυτή τη λίστα είναι του Pecco Bagnaia. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να σημειώσει έναν ανταγωνιστικό χρόνο, με κίτρινες σημαίες στο τέλος της διαδικασίας να διακόπτουν απότομα την προσπάθειά του.

Μάλιστα, σημείωσε τη 15η ταχύτερη επίδοση και αύριο θα πρέπει να παραστεί στο Q1, κάτι το οποίο έχει συνηθίσει μετά την πτώση που είχε στον αγώνα της  Βαρκελώνης.

Αποτελέσματα ελεύθερων δοκιμών, MotoGP Βαλένθια

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles