spot_img

Μπορεί να βελτιωθεί η Williams το 2022;

Η Williams έχει κάνει κακό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1 και είναι άγνωστο αν οι αναβαθμίσεις της μπορούν να τη βοηθήσουν να βελτιωθεί σε απόδοση.

Παρόλο που η αλλαγή των κανονισμών στη Formula 1 είχε ως στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στο grid, η Williams εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο αδύναμες ομάδες. Η ιστορική βρετανική ομάδα μετρά 9 Πρωταθλήματα κατασκευαστών, όμως το τελευταίο χρονολογείται πίσω στο μακρινό 1997. Από το 2018 κι έπειτα βρίσκεται μόνιμα στη 10η θέση, με εξαίρεση το 2021, όταν με την ιδιαίτερη 2η θέση του George Russell στον αγώνα φιάσκο του GP Βελγίου ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας στους κατασκευαστές. Παράλληλα, η τελευταία φορά (εκτός του Βελγίου το 2021) που τερμάτισε μονοθέσιο της Williams στις πρώτες 6 θέσεις ήταν στα τέλη του Οκτωβρίου το 2017 στο GP Μεξικό, με το Lance Stroll να κατατάσσεται έκτος.

Ένας από τους λόγους που η Williams δε βρίσκεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο το 2022 έχει να κάνει με τη σχεδίαση του μονοθεσίου της. Η FW44 προφανώς «υιοθέτησε» λανθασμένη κατεύθυνση, με τη βρετανική ομάδα να φέρνει μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο GP Μ. Βρετανίας. Ο οδηγός της ομάδας, Alex Albon είχε δηλώσει σχετικά τα παρακάτω.

«Όλοι άρχισαν λίγο διαφορετικά (το σχεδιασμό του μονοθεσίου τους) και φαίνεται να υιοθετούν το concept είτε της Ferrari είτε της Red Bull. Το δικό μας μοιάζει περισσότερο με της Red Bull, όμως δε θα το έλεγα όμοιο. Είναι η κατεύθυνση που ακολουθούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Ενόψει των αναβαθμίσεων αυτών, ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Francois-Xavier Demaison, ανέφερε το μέγεθος των αλλαγών.

«Μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για νέο μονοθέσιο, καθώς η λίστα των μερών που διατηρήσαμε είναι πολύ μικρότερη από αυτά που αλλάξαμε. Είδαμε πολλά άλλα μονοθέσια να έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν είμαστε τόσο ανόητοι για να μην κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι. Γι’ αυτό το λόγο, χρειαστήκαμε λίγο χρόνο και ανάλυση πριν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια. Δε θέλαμε να αντιγράψουμε χωρίς να έχουμε κατανοήσει, έτσι μόλις στο 10ο αγώνα είδαμε τις αλλαγές, καθώς πρώτα θέλαμε να κατανοήσουμε το concept».

Ο Alex Albon έχει αποδώσει πολύ καλύτερα από τον teammate του, Nicholas Latifi, στην πρώτη του χρονιά στη Williams, έχοντας συγκεντρώσει και τους 3 πόντους της. Ήδη η βρετανική ομάδα τον ανανέωσε, όμως ο Καναδός δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στη Formula 1 πέρα του 2022. Γενικότερα, η πρώτη ολοκληρωμένη σεζόν μετά το θάνατο του Sir Frank Williams δεν εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, θετικά για την ιστορική βρετανική ομάδα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles