spot_img

Νέα εποχή Allison στη Mercedes – Έγινε η μεγάλη επιστροφή

Σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας πραγματοποιεί η Mercedes-AMG για να επιστρέψει μακροπρόθεσμα στη μάχη του τίτλου της Formula 1, με τους James Allison και Mike Elliott να αλλάζουν καθήκοντα στην ομάδα.

Η Mercedes-AMG είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει κάθε δυνατή αλλαγή τόσο στο μονοθέσιό της όσο και στο εσωτερικό της ομάδας με στόχο να επιστρέψει και πάλι στην μάχη της κορυφής στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Η πιο πρόσφατη αλλαγή στο ανθρώπινο δυναμικό της γερμανικής ομάδας είναι η επιστροφή του James Allison στο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή, ενώ ο Mike Elliott θα αναλάβει την διαχείριση του Τεχνικού Τμήματος ως CTO (Chief Technical Officer). Σύμφωνα με τον Elliott, η απόφαση για την αλλαγή αυτή πάρθηκε από κοινού καθώς όπως υποστηρίζει οι ικανότητές του δεν άρμοζαν πλήρως με τις προσδοκίες της θέσης.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, έκανε δηλώσεις επί του θέματος και δήλωσε χαρούμενος για την αλλαγή.

«Αλλάξαμε τους ρόλους εντός της ομάδας και ο Mike Elliot θα είναι πλέον ο CTO μας. Ο James Allison επέστρεψε στο ρόλο του ως τεχνικός διευθυντής και θα δίνει αναφορά στον Mike. Αναλύοντας την κατάσταση της ομάδας φέτος ο Mike υποστηρίζει πως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα προβλήματα βάση των δυνατοτήτων του θα ωφελήσουν πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη του οργανισμού, στον τεχνικό κλάδο και στο ανθρώπινο δυναμικό, για να χτιστεί μια δομή πιο βιώσιμη για το μέλλον της Mercedes. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε μεγάλες αλλαγές στους τομείς της τεχνολογικής ανάπτυξης, τεχνητής νοημοσύνης και τον τρόπο που κατανοούμε τα μηχανήματα. Ο Mike έχει επικεντρωθεί σ’ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, την ανάλυση του κόσμου της σύγχρονης Formula 1 και ποια καινοτομία πρέπει να φέρουμε σε αυτόν. Έχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία στη δουλειά του και είναι ένα πολύ σεβαστό άτομο στην ομάδα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση αυτή και εμπιστεύομαι την ιδιοφυία των Elliott και Alison».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας.

Οι οικονομικοί περιορισμοί του “Budget Cap” έχουν εφαρμόσει αυστηρό κλοιό στα έξοδα των ομάδων, οι οποίες με τη σειρά τους προσπαθούν να περιορίσουν σε κάθε βαθμό τις δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της σεζόν συμπεριλαμβανομένου και των εργαζομένων τους. Ο Wolff στην συνέχεια επισημαίνει τις δυσκολίες που προκύπτουν.

«Ο John Owen που ανέλαβε την διαχείριση στην ανάπτυξη του μονοθεσίου είχε μια δημιουργική προσέγγιση, η οποία δεν παραβίαζε τα επιτρεπόμενα όρια του cost cap. Υπάρχουν όμως αρκετοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κομμάτι αυτό και ουσιαστικά ο επικεφαλής στο σχεδιασμό του μονοθεσίου έχει πάρει παράλληλα το ρόλο της διαχείρισης του cost cap. Εμείς όμως έχουμε διαχωρίσει τις θέσεις αυτές και ο καθένας επικεντρώνεται πιο στοχευόμενα στη δουλειά του.»

Δείτε το Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles