spot_img

Το τέλειο «νούμερο δύο» δίπλα στον Verstappen

Tη δική του «πρόταση» για τον ιδανικό οδηγό νούμερο δύο στη Red Bull Racing για τις επόμενες σεζόν της Formula 1 δίπλα στον Max Verstappen κατέθεσε ο Peter Windsor.

Ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, η Red Bull Racing έσπασε ένα δόγμα που διατηρούσε επί 13 χρόνια και την ήθελε να μη προσλαμβάνει οδηγούς εκτός της ακαδημίας της.

Η αλλαγή δεδομένων ήρθε με την επιλογή του Sergio Perez, που τοποθετήθηκε στο πλευρό του Max Verstappen, βοηθώντας τον σημαντικά στην προσπάθεια κατάκτησης του παγκόσμιου τίτλου του 2021. Πέρυσι ο Ολλανδός διπλασίασε τα πρωταθλήματά του αλλά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε τη βοήθεια του Μεξικανού. Μάλιστα υπήρξαν μεταξύ τους εντάσεις, οι οποίες σε ένα βαθμό επισκίασαν την επιτυχία του Verstappen.

Φέτος, η Red Bull Racing ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι, μετρώντας σε τρεις αγώνες, ισάριθμες pole positions και νίκες. Όμως ξανά με κάποιες εντάσεις οι οποίες αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο φινάλε του αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Perez έχει συμβόλαιο και για το 2024 αλλά ως γνωστόν, στη Formula 1 τα συμβόλαια είναι για να σπάνε. Όπως για παράδειγμα έσπασε η McLaren εκείνο του Daniel Ricciardo, που βρήκε καταφύγιο στην παλιά του ομάδα και πολλοί τον θεωρούν «απειλή» για τον Μεξικανό.

Όμως αναζητώντας το ιδανικό Νο2 για τον Φερστάπεν, έρχεται μία πρόταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διά στόματος Peter Windsor, του πολύπειρου δημοσιογράφου που θήτευσε ως team manager στις Williams και Ferrari ενώ το 2009 είχε ηγηθεί την αποτυχημένης όπως αποδείχθηκε προσπάθειας σύστασης της USF1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Στο πλαίσιο της εκπομπής του στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, εστίασε σε έναν οδηγό που φέτος έκανε τη μεγάλη επιστροφή. Ο λόγος για τον Nico Hulkenberg, τον οποίο εκθείασε για την εμφάνισή του στην Αυστραλία, η οποία του χάρισε έξι βαθμούς. Και που σύμφωνα με τον Βρετανό, θα έπρεπε να τραβήξει την προσοχή της Red Bull Racing.

«Στην Αυστραλία αυτός που οδήγησε τέλεια, απολύτως τέλεια, ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ξέρουμε πως ο Κέβιν Μάγκνουσεν είναι πολύ καλός και τον επισκίασε! Αναρωτιέμαι, τι θα μπορούσε να κάνει ο Νίκο στη δεύτερη Red Bull ως wingman του Φερστάπεν; Αν ψάχνει κανείς τους ιδανικούς Νο2 οδηγούς, τότε πρέπει να τον προσθέσει στη λίστα».

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Γερμανός κι ο Ολλανδός, έχουν πολύ καλή σχέση. Κι πριν την έλευση του Πέρεζ στους “ταύρους”, ο παγκόσμιος πρωταθλητής φέρεται να είχε προτείνει στην ομάδα του τη λύση του Χούλκενμπεργκ.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles