spot_img

Νέος επικεφαλής της Aston Martin ο Mike Krack

Η Aston Martin Cognizant Formula One Team ανακοίνωσε την πρόσληψη του Mike Krack, ο οποίος αντικαθιστά τον Otmar Szafnauer στην ηγεσία της βρετανικής ομάδας.

Ο Mike Krack έχει εργαστεί στην BMW από το 2014 και βρισκόταν στην ηγεσία του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν επικεφαλής των project της BMW στα πρωταθλήματα της Formula E, στα GT και το IMSA. Παράλληλα, εργαζόταν πάνω στα σχέδια της γερμανικής εταιρείας για επέκταση στο WEC. Παλαιότερα είχε περάσει και από την Porsche, στην οποία είχε επίσης υψηλόβαθμη θέση στο τμήμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1980s

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Mike Krack θα βρεθεί σε ομάδα της Formula 1. Είχε βρεθεί στη Sauber το 2001, από την οποία αποχώρησε το 2009 όταν η ελβετική ομάδα συνεργαζόταν με τη BMW. Ο νέος επικεφαλής της Aston Martin έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για το νέο πόστο που αναλαμβάνει:

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να προσλαμβάνομαι ως επικεφαλής της Aston Martin Cognizant Formula One Team. Είμαι ευγνώμων στον Lawrence (Stroll) και τον Martin (Whitmarsh) που μου έδωσαν μία τόσο φανταστική ευκαιρία. Η Aston Martin είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες αυτοκινήτου στον κόσμο. Το γεγονός πως μου ζητήθηκε ν’ αναλάβω έναν ηγετικό ρόλο στη δημιουργία επιτυχιών εντός πίστας στη Formula 1, την οποία ένα τόσο ένδοξο όνομα αξίζει και με το παραπάνω, αποτελεί μία πρόκληση την οποία σκοπεύω ν’ αποδεχτώ με ενέργεια κι ενθουσιασμό. Εργάζομαι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάνω από 20 χρόνια και έχω συνεργαστεί στη Formula 1 με τον Sebastian Vettel το 2006 και το 2007, όταν ήμουν μηχανικός στη BMW-Sauber και αυτός ήταν δοκιμαστής οδηγός. Διαθέτω τεράστιο σεβασμό για την ταχύτητα και την ικανότητά του και θα είναι πολύ ωραίο που θα βρεθούμε και πάλι στην ίδια ομάδα. Ο Lance Stroll είναι ένας πολύ γρήγορος και ταλαντούχος οδηγός επίσης, με 100 εκκινήσεις σε Grand Prix και ανυπομονώ να δουλέψω από κοντά με αυτόν. Η «ομάδα Silverstone» πάντα με εντυπωσίαζε. Είναι γεμάτη με ταλαντούχους ανθρώπους και πραγματικούς οδηγούς αγώνων. Η κουλτούρα και οι αξίες των οδηγών αγώνων είναι αυτά που χρειάζονται για να επιτύχεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό το γνωρίζω εγώ, αλλά και οι συνάδελφοί μου στην Aston Martin. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά, θέλουμε να κερδίσουμε και μαζί θα το καταφέρουμε.

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της F1 από το Automotonews για το 2021.

Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll πρόσθεσε τα εξής:

Το να κερδίζεις στη Formula 1 έχει να κάνει με το να συνδυάζεις κατάλληλα τις καλύτερες προσπάθειες από όλους τους βασικούς ανθρώπους, οδηγούς, τεχνικούς, μηχανικούς, όλους, και ο Mike τοποθετήθηκε στην κατάλληλη θέση για να κάνει ακριβώς αυτό. Προσλαμβάνουμε πολύ καλό νέο προσωπικό κάθε εβδομάδα. Το νέο μας εργοστάσιο χτίζεται με πολύ καλό ρυθμό παράλληλα. Έχουμε ένα φανταστικό σύνολο από τρομερούς χορηγούς-συνεργάτες. Πρόκειται να ξεκινήσουμε τον δεύτερο χρόνο από το πενταετές πλάνο μας, ο στόχος του οποίου είναι να κερδίσουμε Πρωταθλήματα στη Formula 1. Όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε αρχίζουν και συμπληρώνονται. Ο Mike θα αναλάβει έναν κεντρικό και ηγετικό ρόλο, θα δίνει αναφορά στον Martin Whitmarsh και θα ηγείται τις τεχνικές και επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Ο συλλογικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να επιβεβαιώσουμε αυτές τις υψηλές φιλοδοξίες μας, βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία.

Photo: Aston Martin
  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Aston Martin συνεχίζει τη στελέχωση της ομάδας της με προσωπικό που θεωρεί πως θα την οδηγήσει σ’ επιτυχίες. Γνωρίζει πως ο δρόμος για την κορυφή στη Formula 1 είναι μακρύς και παραμένει πιστή στο πενταετές πλάνο της.

H βρετανική ομάδα θα αποκαλύψει το μονοθέσιο του 2022 στις 10 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στα social media.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles