spot_img

Newey: «Χαμένη ευκαιρία οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί»

Ο κορυφαίος σχεδιαστής, Adrian Newey, μιλά για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2022 που αλλάζουν ριζικά τα μονοθέσια της F1.

Ο Βρετανός αρχισχεδιαστής της Red Bull Racing έχει ζήσει από πρώτο χέρι πολλές αλλαγές στην αεροδυναμική μονοθεσίων. Μάλιστα, έχει συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία μονοθεσίων που κατέκτησαν Τίτλους με τις Williams, McLaren και Red Bull.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Την επόμενη χρονιά στην F1, θα δούμε ριζικές αλλαγές στην σχεδίαση των μονοθεσίων. Η φιλοσοφία της αεροδυναμικής θα αλλάξει με την επιστροφή του “Ground Effect”. Παράλληλα, θα δούμε την εφαρμογή των τροχών 18 ιντσών που φέρνουν ακόμα περισσότερες αλλαγές.

Ο Newey τώρα εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τις αλλαγές που έρχονται. Στέκεται στο πόσο περιοριστικοί είναι και το γεγονός πως δεν τον ενθουσιάζουν.

Όταν δημιουργείς νέους κανονισμούς, πρέπει να διασφαλίσεις πως είναι οι σωστοί, αλλά αυτοί δεν είναι. Είναι κρίμα και μια χαμένη ευκαιρία για την F1. Παραδέχομαι πως ακόμα ψάχνω το κάτι το οποίο θα με κάνει να ενθουσιαστώ για τους νέους κανονισμούς. Όμως, αναμένω τους νέους κανονισμούς για αρκετούς λόγους. Είναι μια ευκαιρία να κατανοήσεις και να δημιουργήσεις νέα πράγματα. Αυτό που δεν μου αρέσει γενικά σε διαδοχικές αλλαγές κανονισμών είναι η τάση να γίνονται περισσότερο περιοριστικοί. Στις μεγάλες αλλαγές του 2009, το καλό ήταν πως δεν υπήρχαν τόσοι περιορισμοί. Αλλά οι νέοι κανονισμοί του 2022 είναι ιδιαίτερα περιοριστικοί και αυτό είναι μεγάλο κρίμα. Το κάνει σαν GP2 και δεν πιστεύω πως αυτό πρέπει να είναι η F1. Το αν θα κάνει καλό ή όχι στην F1, μένει να αποδειχθεί. Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας, οι κανονισμοί αυτοί έχουν περάσει.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” για την F1.

Οι τωρινοί αεροδυναμικοί κανονισμοί πήραν παράταση ενός έτους λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η Red Bull ολοκλήρωσε στην 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2020, κατακτώντας δύο νίκες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2021 αποτελεί την τελευταία χρονιά της Honda στην F1 ως εργοστασιακή συμμετοχή, με τους «Ταύρους» να θέλουν το Πρωτάθλημα όσο τίποτα άλλο. Το οδηγικό δίδυμο για τη νέα σεζόν είναι οι Max Verstappen και Sergio Perez.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” της περασμένης εβδομάδας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles