spot_img

Norris: «Η McLaren δεν υστερεί τόσο από Red Bull-Mercedes»

Ο Lando Norris δήλωσε πως η McLaren δεν απέχει πολύ από τις πρωτοπόρες Red Bull και Mercedes, αναμένοντας παράλληλα μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές.

Η ομάδα του Woking τερμάτισε τρίτη στο περσινό Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και επιδιώκει πλέον να καθιερωθεί ως πρώτη δύναμη του grid, μετά τις Red Bull και Mercedes.

Οι οδηγοί της McLaren, Daniel Ricciardo και Norris, εκκίνησαν από την 6η και 7η θέση αντίστοιχα στο GP Μπαχρέιν, πίσω από μονοθέσια βασικών ανταγωνιστών τους. Ωστόσο, ο νεαρός Βρετανός κατάφερε να αναρριχηθεί και να τερματίσει 4ος, πίσω μόνο από οδηγούς των δύο κορυφαίων ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο ίδιος ο Norris δεν δίστασε να εκφράσει αμφιβολία ως προς το αν η McLaren υπερτερεί πλέον στο midfield. Βέβαια χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός πως η διαφορά δυναμικότητας με τις Red Bull και Mercedes δεν είναι τόσο σημαντική όπως το 2020.

Είμαστε κοντά, δεν απέχουμε πάρα πολύ από την Mercedes και την Red Bull συγκριτικά με πέρυσι. Πιστεύω πως μειώσαμε κάπως τη διαφορά και ευελπιστούμε σε μερικές πίστες να την μειώσουμε περισσότερο. Είναι δύσκολο να πω αν είμαστε οι καλύτεροι στο midfield. Δεν ξέρω πώς ήταν ο ρυθμός της Alpha Tauri, αλλά το μονοθέσιο δείχνει καλό.

Ο Norris εκκίνησε πίσω από την Ferrari του Charles Leclerc, αλλά κατάφερε να τον προσπεράσει μέσα σε δύο γύρους και να απομακρυνθεί εύκολα. Από την άλλη, ο πραγματικός ρυθμός αγώνα της Alpha Tauri παραμένει ακόμη κάπως άγνωστος, διότι ο Pierre Gasly είχε επαφή με τον Ricciardo στον πρώτο γύρο, παρόλο που ξεκίνησε καλά. Η αξιόλογη εμφάνιση του πρωτοεμφανιζόμενου rookie Yuki Tsunoda απέδειξε ωστόσο πως η ομάδα της Faenza έχει πολλή προοπτική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με αφιέρωμα στην αεροδυναμική της F1.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η μάχη της McLaren μεταξύ Ferrari και Alpha Tauri αναμένεται αδυσώπητη όπως εξέφρασε και ο Norris.

Νομίζω πως γνωρίζαμε στο περίπου ότι θα έχουμε καλύτερο ρυθμό από την Ferrari στο Μπαχρέιν. Και πέρυσι έδειχνε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στους αγώνες, παρόλο που ο Charles [Leclerc] μας ξεπερνούσε συχνά στις κατατακτήριες δοκιμές. Θεωρώ πως απλά είμαστε καλύτεροι σε ρυθμό αγώνα, το οποίο είναι καλό. Ενδεχομένως όμως να υπάρξουν κάποιοι αγώνες όπου θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα ελαστικά τους και να είναι ταχύτεροι. Η Alpha Tauri δείχνει επίσης να είναι αρκετά κοντά μας, οπότε αναμένω σίγουρα την μάχη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η F1 ταξιδεύει σε λίγες μέρες στην Ιταλία, για το GP Σαν Μαρίνο. Πώς θα αποδώσει άραγε η McLaren συγκριτικά με τους κοντινότερους αντιπάλους της;

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles