spot_img

Norris: «Όλα έγιναν για την τηλεόραση»

Ο Lando Norris εξέφρασε την άποψή του πως τα όσα έγιναν στο τέλος του GP Άμπου Ντάμπι συνέβησαν για την τηλεόραση και το θέαμα.

Ο Lando Norris δήλωσε πως η απόφαση του διευθυντή αγώνων της FIA, Michael Masi, να επιτρέψει μόνο ορισμένα μονοθέσια να βγουν από την απόσταση του ενός γύρου στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι οφείλεται στην επιθυμία για «τηλεοπτικό θέαμα».

Ο Lewis Hamilton ήταν επικεφαλής του GP Άμπου Ντάμπι για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον 53ο γύρο ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Max Verstappen από τη 2η θέση έκανε «δωρεάν» pit stop, ενώ ο Hamilton δεν το επιχείρησε, καθώς η Mercedes ήθελε να διατηρήσει τη θέση του ο Βρετανός. Το race control, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθεί, ενημέρωσε τις ομάδες πως θα διατηρήσουν τη θέση τους στην πίστα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανατράπηκε πολύ γρήγορα, ενώ επιτράπηκε μόνο σε 5 μονοθέσια να περάσουν τον επικεφαλής, κάτι που έφερε τον Max Verstappen ακριβώς πίσω από τον Lewis Hamilton. Ο Ολλανδός, έχοντας πολύ πιο “φρέσκα” ελαστικά, προσπέρασε τη W12 και αναδείχθηκε νικητής του GP Άμπου Ντάμπι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2021. Ένας από τους οδηγούς που του επιτράπηκε να βγει από την απόσταση ενός γύρου, ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, έδωσε τη δική του εξήγηση για το συμβάν:

Δεν ξέρω τι αποφάσεις πάρθηκαν με βάση τα όσα είπαν οι αγωνοδίκες σε πρώτη φάση. Εάν αυτή η απόφαση (να διατηρηθεί η σειρά των μονοθεσίων) που υπήρχε αρχικά ήταν ο λόγος που ώθησε τον Lewis ή τη Mercedes να μη κάνουν pitstop, όμως αργότερα ξαφνικά είπαν πως τώρα επιτρέπεται να περάσουν, τότε πιστεύω πως αυτό δεν είναι αποδεκτό. Δεν ξέρω τι ακριβώς ειπώθηκε ή τι συνέβη (στο race control), όμως αυτό που μπορώ να πω είναι πως το τέλος ήταν αμφιλεγόμενο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Στη συνέχεια, ο Norris εξέφρασε την έκπληξή του όταν του δόθηκε η άδεια να περάσει τον πρωτοπόρο Lewis Hamilton και να βγει από την απόσταση του ενός γύρου.

Δεν γνώριζα, στην πραγματικότητα, πως επέτρεψαν τα πρώτα 3 ή 4 μονοθέσια μέχρι τον Max (Verstappen) να περάσουν. Επομένως, προφανώς έγινε για να υπάρξει μάχη. Φυσικά κι έγινε για λόγους τηλεοπτικούς.

Σε ερώτηση που του έγινε από την ιστοσελίδα racefans.net, για το αν ήταν έκπληκτος και για το πρώτο μήνυμα που έλαβε από την ομάδα, ο Norris απάντησε:

Κάποιες φορές σ’ αφήνουν να περάσεις, κάποιες φορές δεν το κάνουν. Είναι απλά 50-50 η απόφαση (αβέβαιη). Όμως, αυτό που αποφάσισαν ήταν πως δε θα μας επιτρέψουν να περάσουμε. Επομένως, πιθανολογώ πως το μήνυμα που δόθηκε ήταν να μη μας επιτρέψουν καθόλου να περάσουμε. Όμως, το να το κάνουν ξαφνικά μόνο για τον τελευταίο γύρο και για αναμέτρηση ενός γύρου, απλά με αφήνει κάπως έκπληκτο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes διαμαρτυρήθηκε επίσημα για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι. Για την ακρίβεια, κανένα από τα δύο επιχειρήματά της, με τα οποία έκανε αίτημα για αλλαγή του αποτελέσματος, δεν έγιναν δεκτά και η κατάταξη στο Yas Marina Circuit διατηρήθηκε ως είχε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πανηγυρίσει ο Max Verstappen το πρώτο του Πρωτάθλημα οδηγών.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles