spot_img

Norris: «Τα ελαστικά είναι άθλια, δεν αρμόζουν στην Formula 1»

Ο Lando Norris μετά το Grand Prix Αυστραλίας άσκησε αυστηρή κριτική στην απόδοση των ελαστικών της Pirelli και απαιτεί να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι αυτό.

Στο χαοτικό Grand Prix Αυστραλίας πολλοί οδηγοί της Formula 1 δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την απόδοση των ελαστικών. Το αγωνιστικό τριήμερο στην Μελβούρνη εξελίχθηκε με πολύ καλό καιρό και ευνοϊκές συνθήκες εντός πίστας. Η Pirelli επέλεξε τις C2 (σκληρή), C3 (μεσαία) και C4 (μαλακή) γόμες ελαστικών με βάση την δομή της πίστας και τις θερμοκρασίες.

Πολλοί οδηγοί όμως παραπονέθηκαν για την απόδοση και πρόσφυση των ελαστικών συμπεριλαμβανομένου και του Lando Norris, ο οποίος τόνισε πως τα ελαστικά φέρουν ευθύνη σε πολλές συγκρούσεις που προκλήθηκαν εντός πίστας.

«Δεν γίνεται να έχεις τόσο λίγη πρόσφυση με το μαλακό σετ ελαστικών σε σχετικά θερμές συνθήκες στην πίστα. Γι’ αυτό ακριβώς οι περισσότεροι έφυγαν ευθεία στην πρώτη στροφή με μπλοκαρισμένα φρένα και επικράτησε πανικός και συγκρούσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Στην 3η και τελευταία εκκίνηση από στάση του αγώνα επικράτησε ο απόλυτος πανικός στην πρώτη στροφή της πίστας. Πολλοί οδηγοί με κρύα ελαστικά είχαν επαφή και βρέθηκαν εκτός ορίων πίστας. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren έκανε αυστηρή κριτική στα ελαστικά της Pirelli και πιστεύει πως η FIA πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα.

«Τα ελαστικά είναι απλά άθλια. Αν είχαμε ελαστικά με καλύτερη πρόσφυση θα βλέπαμε τα μονοθέσια να έχουν καλύτερο ρυθμό και οι οδηγοί θα έκανα λιγότερα λάθη. Σίγουρα για κάποιους είναι απλά λάθη απροσεξίας, είναι όμως διαφορετικό όταν κάνεις λάθος από κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Χρειαζόμαστε βελτιωμένα ελαστικά με ποιότητα που αρμόζει σε μονοθέσιο της Formula 1».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές αλλαγές και περιορισμοί στο πλαίσιο τεχνικών κανονισμών στον αεροδυναμικό σχεδιασμό της νέας γενιάς μονοθεσίων αποσκοπούσε να μειωθεί η καταπόνηση των ελαστικών. Πολλές ομάδες όμως, με κυρίαρχη τη Scuderia Ferrari, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο κομμάτι αυτό.

Δείτε το Νυχτερινό Grand Prix Μονακό, για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles