spot_img

Το ασύλληπτο ρεκόρ που κατέχει πλέον ο Hamilton

Ακόμη ένα ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του στη Formula 1 σημείωσε ο Lewis Hamilton στην Αυστραλία, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών. 

Στην εντυπωσιακή καριέρα του στη Formula 1, ο Lewis Hamilton έχει εξασφαλίσει πληθώρα από πρωτιές και ρεκόρ. Όμως καθώς συνεχίζει ακάθεκτος να μάχεται στις πίστες του κόσμου, ο 38χρονος προσφέρει κάθε φορά και κάτι ακόμα στο ενεργητικό του.

Σε μία καριέρα που ξεκίνησε το 2007 και στην οποία έχει το ρεκόρ περισσότερων παγκόσμιων τίτλων (επτά, όμως το μοιράζεται με τον Michael Schumacher), των περισσότερων νικών (103) και pole positions (103), ο Βρετανός πέτυχε στο Grand Prix Αυστραλίας κάτι επίσης σπουδαίο.

Η δεύτερη θέση στον αγώνα του Άλμπερτ Παρκ, οδήγησε στο πρώτο φετινό του βάθρο και με αυτό, έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του σπορ που έχει τερματισμούς στο Top-3 σε 17 συνεχόμενες σεζόν.

Συνολικά έχει δει 192 φορές τη θέα από εκεί ψηλά, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ. Με τη διαδρομή αυτή, να ξεκινά στην ίδια αγωνιστική διαδρομή, στη Μελβούρνη, το 2007. Εκείνη τη χρονιά ο Hamilton είχε δώδεκα παρουσίες στο βάθρο, στις οποίες πρόσθεσε 10 το 2008 – τη σεζόν που κατέκτησε τον πρώτο του τίτλου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Το 2009 ήταν μία δύσκολη σεζόν για τη McLaren, με αποτέλεσμα να έχει μόλις πέντε βάθρα, τα οποία έκανε 9 το 2010. Πρόσθεσε άλλα έξι στη συγκομιδή του το 2011 και πανηγύρισε 7 στην τελευταία του χρονιά ως οδηγός της McLaren.

Η περιπέτεια στη Mercedes ξεκίνησε το 2013 με πέντε πλασαρίσματα στο Top-3, προτού αρχίσει η υβριδική εποχή στην οποία αυτός και τα ασημί βέλη σάρωσαν. Το 2014 ήταν στο βάθρο σε όσους αγώνες τερμάτισε: συνολικά 16! Τους έκανε 17 το 2015 – όσους και την επόμενη χρονιά, παρότι τότε έχασε τον τίτλο από τον Nico Rosberg.

17 χρόνια βάθρα για τον Χάμιλτον

Το 2017 επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου χάρη σε 13 τερματισμούς στην πρώτη τριάδα, τους οποίους ανέβασε σε 16 την επόμενη χρονιά. Το 2019 ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ, με 17 βάθρα, τα οποία μειώθηκαν σε 14 το 2020, σε μία χρονιά ωστόσο με μειωμένο αριθμό αγώνων λόγω των περιορισμών από την παγκόσμια πανδημία της Covid-19.

Το 2021, τη χρονιά της μεγάλης μάχης με τον Max Verstappen ισοφάρισε ξανά την επίδοση των 17 βάθρων αλλά αυτό αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό. Πέρυσι, στην πρώτη σεζόν της καριέρας του δίχως νίκη, πρόσθεσε 9 βάθρα στη συγκομιδή του. Που μαζί με το πρώτο φετινό, ανέβασαν το σύνολο στα 192.

Δείτε το GP Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles