spot_img

Ο Alex Fontana σχολιάζει τη σύγκρουση Russell-Bottas

Ο οδηγός αγώνων, Alex Fontana, σχολιάζει αποκλειστικά στο Automotonews.gr το επίμαχο συμβάν ανάμεσα στους George Russell και Valtteri Bottas στο GP Εμίλια-Ρομάνια.

Το μεγάλο συμβάν που συνέβη στον 32ο σημάδεψε την ιστορία του αγώνα. Η κόκκινη σημαία σταμάτησε τη κανονική διάρκειά του, με τους δύο οδηγούς να έχουν βγει δίχως γρατζουνιά από τα μονοθέσιά τους. Ο ένας ήταν άκρως εκνευρισμένος με τον άλλον και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη λήξη του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Russell παραδέχεται πως «μάλλον» δεν έφταιγε ο Bottas

Όμως, ο ίδιος ο Russell με δηλώσεις του πήρε πίσω τις αρχικές του κατηγορίες προς τον Bottas. Μάλιστα, τόνισε πως μάλλον ο οδηγός της Mercedes μάλλον δεν έφταιγε για ό,τι έγινε.

Τώρα ο Fontana, από τα μάτια ενός οδηγού αγώνων, αναλύει αποκλειστικά στον Στάθη Κοκκορόγιαννη τι ακριβώς έγινε ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Έχοντας τεράστια εμπειρία από αγώνες, εξηγεί τις ιδιομορφίες της Imola και τι οδήγησε στην επαφή. Αρχικά, μίλησε για την ιδιομορφία της πίστας από την στροφή 1 στην στροφή 2.

Κατά τη γνώμη μου, από τη πρώτη φορά που το είδα πίστευα πως ήταν λάθος του Russell. Όσες περισσότερες φορές το έβλεπα, τόσο περισσότερο το πίστευα πως είναι λάθος του Russell. Ο Toto Wolff το εξήγησε με έναν πολύ καλό τρόπο. Σε εκείνο το σημείο της πίστας της Imola, μετά την έξοδο των pit, στρίβει προς τα αριστερά. Πριν τα φρένα για την στροφή δύο υπάρχει ακόμα μια μικρή κλίση προς τα αριστερά. Δεν είναι ακριβώς ευθεία καθώς έχει δύο διαδοχικές αριστερές στροφές μέχρι να χρειαστεί να φρενάρεις. Ακόμα και στο φρενάρισμα δεν είσαι παράλληλα με την λευκή γραμμή, διότι υπάρχει κλίση.

Δείτε το GP Ιταλίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνηση των δύο μονοθεσίων που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταξύ τους σύγκρουση.

Ο Bottas κινείται ελάχιστα, όχι πολύ και όταν ήταν δίπλα-δίπλα άφησε αρκετό χώρο. Χρησιμοποίησε όλο το κομμάτι της πίστας το οποίο ήταν στεγνό. Όλοι ήξεραν, ακόμα κι εγώ που δεν ήμουν εκεί, πως ήταν βρεγμένα εκεί που πήγε ο Russell. Ξέρει πως σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο το προσπέρασμα. Αλλά αποφάσισε να το επιχειρήσει. Σε εκείνο το σημείο η πίστα έστριβε αριστερά και δεν είχε άλλο χώρο. Όχι λόγω της κίνησης του Bottas αλλά διότι είναι έτσι η πίστα και έχει αυτή την κλίση. Έκανε το λάθος και έχασε τον έλεγχο. Όπως είπε και ο Wolff, είναι οδηγός της Mercedes αλλά κατέστρεψε δύο μονοθέσια δίχως λόγο. Θα ήταν φανταστικό αποτέλεσμα για την Williams αλλά έπρεπε να το προσπαθήσει αλλού, διότι βγήκε στο βρεγμένο. Ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον Bottas, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έκανε τίποτα λάθος ο Bottas.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Alex αγωνίστηκε πρόσφατα στην Imola για το Πρωτάθλημα του GT World Challenge και γνωρίζει καλά όλα τα μυστικά της. Σίγουρα η απόφαση των αγωνοδικών είναι κατατοπιστική, όμως οι δηλώσεις ενός οδηγού έχουν τεράστια βαρύτητα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles