spot_img

O Alonso αγανάκτησε με την Alpine

Ο Fernando Alonso «ξέσπασε» μετά το τέλος του GP Ιαπωνίας ενάντια στην ομάδα της Alpine για τις κακές στρατηγικές που έχει ακολουθήσει το 2022.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες εγκαταλείψεις σε Ιταλία και Σιγκαπούρη, ο Fernando Alonso επέστρεψε στη βαθμολογούμενη 10άδα στο Grand Prix Ιαπωνίας. Ο Ισπανός τερμάτισε στην 7η θέση, μαζεύοντας πολύ σημαντικούς βαθμούς για την ομάδα του στη μάχη για την 4η θέση.

Μάλιστα, ήταν ο μοναδικός που έκανε δύο αλλαγές ενδιάμεσων ελαστικών, όμως για τον ίδιο η στρατηγική αυτή δεν ήταν η σωστή. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Αλόνσο μίλησε και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως έχασε θέσεις αντί να κερδίσει.

«Ήταν αρκετά δύσκολα σήμερα, οι συνθήκες και η ορατότητα ήταν το μεγαλύτερο ζήτημα. Κάναμε αλλαγή ελαστικών πολύ αργά κάθε φορά που αποφασίσαμε να μπούμε στα pit. Στην αρχή ήμουν μόνος με τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών και έχασα δύο θέσεις. Στο τέλος κάναμε επιπλέον pit-stop με μόλις 6 γύρους για το τέλος. Δεν υπήρχε χρόνος να κάνουμε τη διαφορά κι έμεινα στην ίδια θέση. Το διασκέδασα όμως λίγο, ήταν χαοτικό για όλους. Ακόμα και ο τελευταίος γύρος, δεν γνωρίζαμε πως ήταν ο τελευταίος γύρος. Ήταν δύσκολο πιστεύω για όλους».

Μπορεί στις δηλώσεις του να ήταν επιεικής ο Αλόνσο, ωστόσο μιλώντας στην ομάδα του δεν χαρίστηκε. Όντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα που πήρε, θέλησε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον ασύρματο.

«Τι λάθος ε! Εννοώ η στρατηγική μας, τι είναι αυτά που μου κάνετε φέτος»;

Αρκετές φορές εντός της χρονιάς, ο 41χρονος Ισπανός τα έχει βάλει με την τύχη του, μιας και όπως υποστηρίζει, έχει χάσει περισσότερους από 50 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μετά από 18 αγώνες, βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 65 βαθμούς, 13 λιγότερους από τον teammate του, Έστεμπαν Όκον.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και την παραβίαση Budgeτ Cap από τη Red Bull. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles