spot_img

Πότε κατάλαβε ο Verstappen πως κέρδισε το Πρωτάθλημα

Ο Max Verstappen αποκάλυψε σε δηλώσεις του τον αγώνα, μετά τη λήξη του οποίου ήταν πεπεισμένος πως θα κατακτήσει το φετινό Πρωτάθλημα οδηγών στη Formula 1.

Μετά τη λήξη του GP Ιαπωνίας, ο Max Verstappen ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής οδηγών για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του. Αυτή ήταν η 6η νίκη του Ολλανδού στους 7 τελευταίους αγώνες, ένα σερί το οποίο ξεκίνησε από το GP Γαλλίας. Ο βασικός αντίπαλος του οδηγού της Red Bull Racing, Charles Leclerc, βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα στην πίστα του Paul Ricard για 17 γύρους, όμως έκανε οδηγικό λάθος και εγκατέλειψε. Ο Verstappen πήρε τη νίκη και εκτόξευσε την τότε διαφορά του από το Μονεγάσκο στους 63 πόντους.

Αυτός ήταν και ο αγώνας που για τον Ολλανδό αποτέλεσε το σημείο που βεβαιώθηκε για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος οδηγών.

«Υπήρχαν αρκετές στιγμές που σκέφτηκα πως έχουμε καλές πιθανότητες να το κερδίσουμε (το Πρωτάθλημα οδηγών). Νομίζω, όμως, πως η στιγμή που επιβεβαιώθηκα πως θα το πάρουμε ήταν μετά το Paul Ricard, όταν η πρωτοπορία μου αυξήθηκε αρκετά. Είχαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο, γνώριζα πως θα ήμασταν αρκετά κοντά στους επόμενους αγώνες, όμως τότε σκέφτηκα πως αυτή είναι μία διαφορά που δεν μπορεί να ανατραπεί πια».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας και την παραβίαση Budgeτ Cap από τη Red Bull. 


Μεταξύ άλλων, ο Max Verstappen εστίασε στην κορυφαία στιγμή της φετινής χρονιάς για τον ίδιο.

«Θα πρέπει να πω το τριήμερο στο Spa (GP Βελγίου), καθώς νομίζω πως αυτή ήταν απόλυτη κυριαρχία. Αυτού του είδους τα τριήμερα, με αυτή την εξέλιξη, συμβαίνουν σπάνια. Ειδικότερα όταν επέστρεψα στο σπίτι εκείνη τη νύχτα, ξεκίνησα να αναπολώ το τριήμερο και διαπίστωσα πως ήταν αρκετά τρελό και ξεχωριστό».

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών από το Max Verstappen τη φετινή σεζόν ήταν θέμα χρόνου και ο Ολλανδός την άξιζε και με το παραπάνω με τα επίπεδα απόδοσής του. Ο ίδιος θα επιχειρήσει να καταρρίψει στο φινάλε της χρονιάς το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν. Αυτή τη στιγμή έχει 12, ενώ ο μέγιστος αριθμός είναι 13, κάτι που έχουν καταφέρει οι Michael Schumacher (2004) και Sebastian Vettel (2013).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles