spot_img

Ο Alonso θα τρέξει στο Rookie Test στο Bahrain με την Toyota

O Fernando Alonso αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε αγωνιστικό LMP1 στις δοκιμές του Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ισπανός, όπως μάθατε πρώτοι από το Automotonews.gr, θα τρέξει τον ερχόμενο Ιανουάριο στις 24H της Daytona με την United Autosports, στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο Zak Brown. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα του Alonso ώστε να προετοιμαστεί για τις 24H του Le Mans το 2018.

Η μεγαλύτερη ελπίδα όμως που έχει, είναι να τρέξει στον θρυλικό αγώνα με την Toyota, η οποία δεν έχει επισημοποιήσει την συμμετοχή της στην Super Season του WEC. Όμως, η Ιαπωνική ομάδα δεν έχει αποκλείσει τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Alonso βρέθηκε στα κεντρικά της Toyota στην Κολωνία και “έφτιαξε” κάθισμα. Ο Ισπανός, αναμένεται να λάβει μέρος στο καθιερωμένο Rookie Test στο Μπαχρέιν, που γίνεται στο τέλος κάθε χρονιάς.

Θα πλαισιώσει τον Thomas Laurent στην μία και μοναδική ημέρα δοκιμών και αυτό θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του με το LMP1 TS050 Hybrid.

Όμως, υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα. Αν συνεχίσει η Toyota, θα γίνει με δύο αγωνιστικά σε όλη την Super Season, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει 6 οδηγούς. Δύσκολα λοιπόν, κάποιος θα δώσει τη θέση του στον Ισπανό, εκτός εάν: α) Συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες και β) Η Toyota κατεβάσει στο Le Mans τρία αγωνιστικά.

Το τεστ αυτό στις 19 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την αρχή της επίτευξης του Triple Crown για τον Alonso, καθώς πέραν από το Μονακό πρέπει να κερδίσει τις 24H του Le Mans και το Indy 500.

Το σχόλιο πάντως της Toyota για το όλο θέμα με τον Alonso ήταν:

Δεν έχουμε κανένα σχόλιο σε αυτή την εικασία

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles