spot_img

Ο Alonso θέλει να κερδίσει τον τίτλο στο WEC

Ο Fernando Alonso παραδέχθηκε πως ο μεγάλος του στόχος ήταν να κερδίσει στο Le Mans, όμως πλέον θέλει να στεφθεί και πρωταθλητής στο WEC.

Ο Ισπανός έκανε το μεγάλο βήμα και αγωνίζεται στην Super Season του WEC, παράλληλα με τα καθήκοντά του στη McLaren και την F1. Ο στόχος του είναι να κάνει αυτό που κατάφερε ο Graham Hill – να έχει νίκη δηλαδή στο GP του Μονακό, στο Indianapolis 500 και φυσικά στις 24H του Le Mans. Το κυνήγι του λεγόμενου Triple Crown ξεκίνησε το 2017 όταν έτρεξε στο Indy 500 δίχως επιτυχία, ενώ φέτος έκανε το δεύτερο.

Μάλιστα, ήταν θριαμβευτής στο Le Mans μαζί με τους Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi στο #8 TS050 Hybrid και πλέον μένει μόνο το να κερδίσει στο Indy 500. Μπορεί ο αρχικός στόχος του Ισπανού ήταν να κερδίσει τον μεγαλύτερο αγώνα του κόσμου φέτος, όμως αναγνωρίζει και την αξία του πρωταθλήματος.

Αυτό δηλώνει και τώρα και αν τα καταφέρει, θα είναι ο 3ος παγκόσμιος τίτλος στην καριέρα του.

Όταν υπέγραψα για την Super Season με την Toyota, ήταν για έναν λόγο. Το Le Mans ήταν η μεγάλη νίκη, ο μεγάλος αγώνας, ο μεγάλος στόχος. Αλλά δεν έχω υποτιμήσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, διότι το να είσαι πρωταθλητής στην Formula 1 και πρωταθλητής στο WEC είναι πάρα πολύ ελκυστικό. Οπότε τώρα αυτός είναι ο στόχος μου. Έχουμε κερδίσει δύο αγώνες που μας δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα και μας μένουν ακόμα 6 για το τέλος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Με αυτές τις δηλώσεις, ο Alonso ουσιαστικά επιβεβαιώνει πως θα αγωνιστεί σε ολόκληρη την Super Season του WEC. Αυτό σημαίνει πως αν θα συνεχίσει και το 2019 στην F1, θα χάσει τουλάχιστον το GP Αυστραλίας, μιας και θα συμπίπτει με τον αγώνα του WEC στο Sebring.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles