spot_img

Ο Alonso θέλει την Andretti στη Formula 1

O Fernando Alonso θα ήθελε να δει την Andretti Global στη Formula 1 αρκετά σύντομα, έχοντας κατά το παρελθόν συνεργαστεί με την αμερικανική ομάδα στο Indycar.

Από τις αρχές του 2022, η πλευρά του Michael Andretti υπενθύμισε εκ νέου στον κόσμο της Formula 1 την επιθυμία να συμμετάσχει με ομάδα στο μέλλον, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να αγοράσει τη Sauber το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αμερικανός πρώην οδηγός αγώνων συμμετέχει σε μία πληθώρα διοργανώσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με κυριότερη τα IndyCar στη χώρα του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας.

Το εγχείρημα του Andretti δε βρίσκει σύμφωνες όλες τις ομάδες της Formula 1, οι οποίες επιθυμούν να μη συμβεί αυτό εις βάρος τους. Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ισχυρίζεται πως ο Αμερικανός χρειάζεται να επενδύσει παραπάνω από 1 δισ. δολάρια εάν επιθυμεί να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του στη Formula 1. Υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά, άτομα τα οποία κρίνουν θετικά την προσπάθεια του Andretti για είσοδο στο άθλημα, όπως ο οδηγός της Alpine, Fernando Alonso. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε στο εγχείρημα του Αμερικανού.

«Σίγουρα θα είναι μεγάλη εξέλιξη. Γνωρίζω τον Michael πολύ καλά, όπως και την οικογένεια Andretti. Προφανώς και είναι ένα μεγάλο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα και είναι θρύλοι. Συνεπώς, εάν μπορούμε να τους έχουμε στη Formula 1 θα ήταν τα καλύτερα νέα, νομίζω, και για τις δύο πλευρές. Η Formula 1 θα επωφελούνταν εμφανέστατα από αυτό, ομοίως και ο Michael από το άθλημα και την παρουσία του σε αυτό. Νομίζω πως έχουν τις ικανότητες, τους πόρους, αλλά και το ταλέντο να βρίσκονται στη Formula 1 και να είναι, μάλιστα, ανταγωνιστικοί. Επομένως, ελπίζω πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα στα επόμενα χρόνια και θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις».

Η πιθανή είσοδος του Andretti στη Formula 1 σημαίνει πως το άθλημα θα έχει δεύτερη αμερικάνικη ομάδα, εκτός της Haas. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την επέκταση της Formula 1 στην αμερικάνικη ήπειρο, μετά την πολύ μεγάλη απήχησή του τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο κοινό.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles