spot_img

Ο Alonso βλέπει το μέλλον του μακριά από την F1

Ο Fernando Alonso μίλησε για τη πιθανότητα να αγωνιστεί στην F1 το 2021, αλλά προς το παρόν δείχνει απαισιόδοξος προς το ενδεχόμενο αυτό.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 και μία φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WEC αποχώρησε από την McLaren στο τέλος του 2018 κι έκτοτε αγωνίστηκε με την Toyota κατακτώντας δύο νίκες στις 24H του Le Mans. Επιπλέον, δοκίμασε τη τύχη του στο Rally Dakar όπου τερμάτισε εκτός 10άδας.

Για τη σεζόν του 2020, ο Ισπανός είχε συμφωνήσει με την ομάδα της Andretti για να αγωνιστεί στο Indy 500, αλλά και σε επιπλέον αγώνες, όμως η Honda έθεσε βέτο. Αυτό άλλαξε τα πλάνα του Ισπανού, όπου έκλεισε με την ομάδα της Arrow McLaren SP για το φετινό αγώνα.

Τώρα ο Alonso μιλάει για το μέλλον του και τα πλάνα του για το 2021, με τον ίδιο να είναι σχεδόν σίγουρος που θα τον βρει η επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Γνωρίζω πάνω κάτω τι θα κάνω το 2021. Ελπίζω να μάθετε κι εσείς σύντομα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να πω παραπάνω. Για την F1, πάντα έλεγα πως με τους νέους κανονισμούς του 2021 ήταν πιθανό να επιστρέψω εκεί, διότι τα μονοθέσια θα ήταν παρόμοια σε απόδοση και είμαι πεινασμένος να δοκιμάσω και πάλι τις δεξιότητες μου στην F1. Η απόφαση να καθυστερήσουν τα νέα μονοθέσια της F1 για έναν χρόνο είναι πολύ κακή είδηση διότι οι κανονισμοί χρειάζεται να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα, αλλά είναι κατανοητό πως δεν γίνεται με την υπάρχουσα κατάσταση να εξελίξουν οι ομάδες τα νέα μονοθέσια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνέχεια, ο Alonso αναφέρθηκε σε πιθανή του επιστροφή το WEC, το οποίο φαίνεται πως είναι στα χαρτιά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει ολόκληρη σεζόν στο IndyCar.

Αν μου έρθει πρόταση από το WEC θα απαντήσω θετικά. Πιστεύω πως τα Le Mans Hypercars είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, μαζί με άλλες διαφορετικές λύσεις αγωνιστικών. Ξέρω πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής είναι σε μια πολύ καλή φάση συνεργασίας και με την IMSA. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία θα ωθήσουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες αντοχής και θέλω να είμαι μέρος τους. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά η εμπειρία μου με το Le Mans αποτελεί μια μεγάλη αγάπη, διότι οι δύο μου συμμετοχές έχουν φέρει δύο νίκες. Θέλω να δοκιμάσω και για μία τρίτη νίκη. Οι νέοι κανονισμοί είναι ένα βήμα εμπρός. Είναι κρίμα που έφυγαν οι Audi και η Porsche και έκαναν τη κατηγορία λίγο πιο αδύναμη.

Πιστεύω πως τα Le Mans Hypercars θα φέρουν και πάλι την αδρεναλίνη στα ύψη στη μεγάλη κατηγορία. Όσο υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στο grid, δεν έχει σημασία αν είναι κατασκευαστές ή ιδιώτες, οι αγώνες αντοχής προσφέρουν πάντα δράση και συναίσθημα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Πρέπει να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά γίνεται. Για το IndyCar είναι φοβερό που θα μπορέσω να κάνω ακόμα μια εμφάνιση. Προς το παρόν θα είναι μόνο ένας αγώνας, γιατί το να συμμετάσχεις σε ολόκληρο το πρωτάθλημα θέλει τεράστια προετοιμασία και αφοσίωση.

Πρόσφατα γράψαμε ένα κείμενο γιατί η επιστροφή του Alonso στην F1 είναι σχεδόν αδύνατη και μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles