spot_img

O Andretti θέλει για οδηγό τον Alonso

Η Andretti Global μπορεί να μην έχει άδεια συμμετοχής στη Formula 1, όμως έχει βάλει στη λίστα της οδηγούς που θέλει να έχει στο δυναμικό της, συμπεριλαμβανομένου του Fernando Alonso.

Tov τελευταίο χρόνο η Andretti Global με επικεφαλής τον Michael Andretti, επιδιώκει να εισέλθει στη Formula 1. Ο Αμερικανός θέλει να φέρει την ομάδα του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όμως έχει έχει συναντήσει αρκετά εμπόδια στην προσπάθεια να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ως οργανισμός, η Andretti Autosport έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη σε διάφορους θεσμούς του motorsport και τώρα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα.

Αρκετές επικοινωνιακές προσπάθειες έχουν γίνει από το στρατόπεδο των Αμερικανών, για να ασκήσουν πίεση στην FIA και στη Formula 1 ώστε να αποδεχθούν το αίτημά τους. Η αντίσταση που έχουν βρει ακόμα και από τις υπάρχουσες ομάδες είναι έντονη, καθώς η ένταξη μιας 11ης ομάδας θα αλλάξει τις ισορροπίες σχετικά με την κατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Μην χάσετε την εκπομπή Slipstream #104 την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 21:00 με… Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ.

Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 1978, Mario Andretti, συνεχίζει να αποκαλύπτει τα πλάνα της Andretti Global. Ο Αμερικανός συμμετείχε στο livestream του SoyMotor στο Twitch, ανέφερε τους οδηγούς που θα έχει η ομάδα της F1.

«Είναι σίγουρα πιθανό να κινηθούμε για τον Φερνάντο. Η εμπειρία του είναι αξεπέραστη και θα ήταν κάτι τρομερό για εμάς, οπότε θα το εξετάσουμε. Πιστεύω πως θα θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, ακόμα αποδίδει στο μέγιστο των ικανοτήτων του. Ένας οδηγός που θα είναι 99% στην ομάδα είναι ο Κόλτον Χέρτα, αλλά θα χρειαστεί κάποιον με εμπειρία δίπλα του. Αυτό θα κάνει την ομάδα ακόμα πιο ολοκληρωμένη και είναι κάτι που συζητάμε ως μέρος του πλάνου μας. Ο κύριος στόχος μας είναι να έχουμε έναν πολύ έμπειρο οδηγό δίπλα σε έναν νεότερο και να έχουμε τουλάχιστον έναν Αμερικανό στην ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1.

O Alonso έχει οδηγήσει για την Andretti Autosport στο παρελθόν. Ο Ισπανός συμμετείχε με την υποστήριξη της McLaren το 2017 στο Indy500 και είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος rookie της χρονιάς. Για να συμμετάσχει, είχε αναγκαστεί να χάσει το Grand Prix Μονακό, στο οποίο τον αντικατέστησε ο Jenson Button.

Ο CEO της Andretti Autosport, Michael Andretti, επιθυμεί την έγκριση συμμετοχής στη Formula 1 ως δώρο Χριστουγέννων. Πρόσφατα ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας νέας βάσης στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, που θα υποστηρίζει όλα της τα αγωνιστικά προγράμματα των Αμερικανών.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles