spot_img

O Damon Hill προειδοποιεί τον Leclerc:

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής , Damon Hill θέλησε να δώσει μία συμβουλή προς τον Charles Leclerc για το πώς να απευθύνεται προς την ομάδα του.

Το Grand Prix Μονακό ήταν ένας αγώνας στον οποίο ο Charles Leclerc και η Scuderia Ferrari «κατάφεραν» να μην κερδίσουν. Η κακή στρατηγική της ιταλικής ομάδας κόστισε ιδιαίτερα στον Μονεγάσκο, ενώ και το γεγονός πως οAlex Albon της Williams δεν τον άφησε να περάσει ενώ ήταν ένα γύρο πίσω του κόστισε επιπλέον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, έγινε εμφανές μέσω της ενδοεπικοινωνίας πως ο Leclercήταν ιδιαίτερα νευριασμένος με το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας. Αποκορύφωμα ήταν η στιγμή όπου μπήκε για αλλαγή στη σκληρή γόμα ελαστικών, με τον 24χρονο να φωνάζει πιο δυνατά από ποτέ στον ασύρματο. Αρκετές φορές, η ένταση αυτή δεν βγαίνει σε καλό ούτε στην ομάδα ούτε στον οδηγό. Ο πρωταθλητής της Formula 1 για το 1997 με τη Williams, Ντέιμον Χιλ, μίλησε στο Sky Sports και τόνισε πως ο Λεκλέρ δεν πρέπει να μιλά έτσι στην ομάδα του.

«Πιστεύω πως είναι αρκετά ώριμοι στη Ferrari για να τον καταλάβουν. Αλλά όσο συνεχίζεις να ασκείς κριτική στην ομάδα σου, αυτό επιφέρει μία επικοινωνιακή καταστροφή. Η Ferrari δεν είναι μία ομάδα που θα το αφήσει να συνεχιστεί αυτό. Αν ένας οδηγός είναι σε κόντρα με τη Ferrari, τότε η Ferrari είναι αυτή που θα κερδίζει πάντα. Οπότε από τεχνικής και διπλωματικής σκοπιάς, πρέπει να προσέχεις τις λες για τη Ferrari».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

H ιταλική ομάδα προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του Grand Prix Μονακό μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, κάνοντας επίσημη διαμαρτυρία στους αγωνοδίκες κατά των Sergio Perez και Max Verstappen. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

Ο Hill όμως δεν ενθουσιάστηκε με το γεγονός πως η Ferrari θέλησε να πάρει τη νίκη με τον τρόπο αυτό.

«Ήταν μία απεγνωσμένη κίνηση, για να είμαι ειλικρινής. Γενικά, αν χάνεις έναν αγώνα και κάνεις ένσταση επειδή κάποιος πάτησε την άκρη μιας κίτρινης γραμμής, αυτό είναι ένα αδύναμο επιχείρημα».

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles