spot_img

Ο Quartataro ανανέωσε με τη Yamaha μέχρι το 2024

Ο Fabio Quartararo έκανε τη μεγάλη κίνηση και επέλεξε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Yamaha που θα τον κρατήσει στο ιαπωνικό εργοστάσιο για δύο ακόμα χρόνια.

Το μεγαλύτερο ερώτημα όσον αφορά το φετινό μεταγραφικό «παζάρι» του MotoGP απαντήθηκε, με τη Yamaha να ανακοινώνει ότι ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Φάμπιο Κουαρταραρό για άλλα δύο χρόνια. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Γάλλου έληγε στο τέλος του 2022 και υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για την ανανέωσή του, καθώς ο Κουαρταραρό δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας, που μένει πίσω από τους ανταγωνιστές της στις ευθείες.

Οι άνθρωποι της Yamaha όμως κατάφεραν να πείσουν τον Quartararo ότι μπορεί να συνεχίσει να διεκδικεί πρωταθλήματα με τη μοτοσικλέτα τους και απέσπασαν την υπογραφή του. Σε αυτό πιθανώς συντέλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολλές ελεύθερες θέσεις σε κορυφαίες ομάδες ενώ και η αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP έριξε στην αγορά δύο δυνατά ονόματα, τους Mir και Rins.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Yamaha

«Mε μεγάλη χαρά που η Yamaha Motor Co., Ltd. επιβεβαιώνει τον Φάμπιο Κουαρταραρό ως εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha για τις σεζόν 2023 και 2024 του MotoGP.

Ο Quartararo έχει δείξει μεγάλη ικανότητα, συντροφικότητα και συνέπεια μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια του με την Yamaha Factory Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πέρυσι, στην πρώτη του σεζόν με την εργοστασιακή ομάδα. Προηγείται επίσης στη βαθμολογία του 2022 με 8 βαθμούς.

Περαιτέρω κορυφαία σημεία στο βιογραφικό του Γάλλου με τη Yamaha είναι οι 6 νίκες και τα 14 βάθρα με την ομάδα στις σεζόν 2021 και 2022 μέχρι στιγμής, καθώς και 3 οι νίκες και τα 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ένας παράγοντας που συνέβαλε στην επιτυχία του ήταν οι 16 pole position και οι 38 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά από ένα σύνολο 59 Grand Prix με τη YZR-M1.

Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα ​​από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, το απαράμιλλο κίνητρο και τη μεταδοτικά χαρούμενη προσωπικότητά του, κάνουν τη Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 23χρονο αναβάτη».

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles