spot_img

O De la Rosa δεν θεωρεί τον Leclerc κορυφαίο οδηγό

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Pedro De la Rosa, δεν πιστεύει πως ο Charles Leclerc έχει αυτή τη στιγμή ό,τι χρειάζεται για να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους οδηγούς του grid. 

Αναμφίβολα το φετινό grid της Formula 1 είναι από τα καλύτερα στην ιστορία του σπορ. Το επίπεδο των οδηγών είναι πολύ υψηλό και διαθέτει τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές. Αυτοί είναι ο Lewis Hamilton με 7 τίτλους και οι Max Verstappen, Fernando Alonso με 2 τίτλους.

Οι τρεις τους είναι αυτοί που έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο από κάθε άλλον τον πρώην οδηγό, Pedro De la Rosa. Ο Ισπανός μίλησε στο επίσημο podcast της Formula 1 με τίτλο, «F1 Nation», και μίλησε για το σενάριο που θέλει δύο στους τρεις προαναφερθέντες ήταν στην ίδια ομάδα.

«Αν βάλουμε τον Hamilton ή τον Alonso στο μονοθέσιο της Red Bull θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο για τον Verstappen να τους κερδίσει. Θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τον Max, τον Lewis και τον Fernando να είναι στην ίδια ομάδα γιατί είναι οι τρεις κορυφαίοι οδηγοί για εμένα στο grid. Όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συμπεριέλαβε τον αστέρα της Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, ο De la Rosa, απάντησε.

«Στη λίστα θα έβαζα τους George Russell και Lando Norris. Είναι οι πιο εντυπωσιακοί οδηγοί. Όμως με νοιάζουν οι πιο σταθεροί οδηγοί σε μία εποχή της F1. Αυτοί είναι οι Hamilton, Alonso και Verstappen. Δεν έχει σημασία τι ελαστικά έχουν, τι μονοθέσιο οδηγούν, ποιος είναι ο teammate τους, πάντα προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Δεν έχει σημασία αν μάχονται για μάχες ή για να μπουν στο Q3. Πάντα εντυπωσιάζουν και κάνουν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Αυτό με κάνει να τους θαυμάζω. Ο Leclerc είναι φανταστικός οδηγός αλλά δεν είναι κορυφαίος. Ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνει ένας από τους τρεις καλύτερους οδηγούς. Αυτό θα το μάθουμε τα επόμενα χρόνια».

Ο Leclerc μετρά μόλις 5 νίκες σε 96 Grand Prix στην καριέρα του με τη Scuderia Ferrari στη Formula 1. Οι τρεις από αυτές ήταν το 2022 όταν η ιταλική ομάδα είχε μονοθέσιο που μπορούσε να παλέψει για την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream #123 με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles