spot_img

GP Ιταλίας Race: O Dovizioso έστειλε τους Ιταλούς στα ουράνια

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Ιταλίας στον εντός έδρας αγώνα του και πήρε την πρώτη νίκη της Ducati για το 2017.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν αποφασισμένος και παρά την τροφική δηλητηρίαση που είχε από χθες, δεν το έβαλε κάτω και πήρε την 3η νίκη της καριέρας του. Εξαιρετικό αποτέλεσμα για τον Dovi, ο οποίος ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Maverick Vinales τερμάτισε στην 2η θέση παρά την pole position, όμως θα είναι σίγουρα χαρούμενος, καθώς αύξησε την διαφορά από τους μεγάλους αντιπάλους του στο πρωτάθλημα. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Danilo Petrucci, παίρνοντας το δεύτερο του βάθρο στο MotoGP.

Δεν κατάφερε ο Valentino Rossi κάτι καλύτερο από την 4η θέση, με τον ίδιο να δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε μία ακόμα υπερπροσπάθεια. Κακό αγώνα για τον Marc Marquez, ολοκληρώνοντας σε μια απογοητευτική 6η θέση.

Στην εκκίνηση, ο Valentino Rossi πετάχτηκε εκπληκτικά και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα αμέσως τον Vinales, με τον Jorge Lorenzo να κάνει κι εκείνος φανταστική εκκίνηση και να είναι στην 3η θέση.

Όμως, ο Ισπανός της Ducati πήρε το slipstream στην αρχή του δεύτερου γύρου και πέρασε στην 1η θέση, αλλά λίγο αργότερα, ο Rossi επιτέθηκε και πέρασε και πάλι. Οι διαφορές ήταν μηδενικές και ο Lorenzo πέρασε και πάλι 1ος, ενώ ακριβώς πίσω ήταν οι Vinales, Dovizioso και Petrucci.

Και πάλι είχαμε αλλαγή στην κορυφή, με τον Jorge να πέφτει 3ος και οι δύο Yamaha έδωσαν φανταστική μάχη για την πρωτοπορία και οι δύο εργοστασιακές Ducati ακολουθούσαν. Την ίδια ώρα, ο Marc Marquez ήταν στην 6η θέση.

Ο Vinales επιτέθηκε και πέρασε στην 1η θέση εκεί που ο Ιταλός πέρασε 2 φορές τον Lorenzo, ενώ και ο Dovizioso έδωσε μάχη με τον “Γιατρό” και τον προσπέρασε.

Τα πράγματα ηρέμησαν λίγο, με τον Vinales να προηγείται, οι Dovizioso και Rossi πίσω, ενώ σε μια απόσταση 3-4s ακολουθούσαν οι Petrucci, Marquez, Lorenzo, Bautista, Iannone, Zarco και Pedrosa.

Οι 4 πρώτοι, είχαν ανοίξει τη διαφορά από τον Marquez, όμως δεν μπορούσε κανένας τους να κάνει κάποια προσπέραση.

Μπαίνοντας στους τελευταίους 10 γύρους, ο Dovi είχε πολύ καλή έξοδο από την τελευταία στροφή και στα φρένα για την πρώτη πέρασε στην 1η θέση με στυλ. Και τώρα, ήταν η σειρά του Rossi.

Όμως, ο Petrucci χώθηκε στον Rossi και στην μεγάλη ευθεία δεν μπόρεσαν να περάσουν τον Vinales, με τον Dovizioso να απομακρύνεται. Έτσι, για την ώρα ο Vale ήταν εκτός βάθρου.Το λάθος ήρθε από τον Ισπανό της Yamaha στην στροφή 15 και ο αναβάτης της Pramac ανέβηκε 2ος. Ακόμη όμως ένα λάθος από τον Vinales στην πρώτη στροφή, επέτρεψε στον Petrucci να πάρει μια ανάσα. Την ίδια ώρα, ο Rossi είχε χάσει λίγο χρόνο, ενδεχομένως λόγο του πόνου από το ατύχημα.

Στους τελευταίους 5 γύρους, ο Vinales ξεκίνησε την επίθεσή του στον Petrucci και κατάφερε να τον περάσει, όμως ο Dovizioso άνοιγε ταυτόχρονα τη διαφορά. Ο Rossi δεν κατάφερε να μείνει κοντά και έμεινε στην 4η θέση.

Ο Vinales μπήκε στον τελευταίο γύρο με τον Dovi ακριβώς μπροστά του, όμως η τρομερή επίθεση που εξαπέλυσε δεν ήταν αρκετή. Την ίδια ώρα, ο Pedrosa παρέσυρε τον Crutchlow στην προσπάθειά του να τον περάσει.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος, με τον Andrea Dovizioso να παίρνει μια φανταστική νίκη στο Mugello, εντός έδρας για τον ίδιο και την Ducati, σε έναν φανταστικό αγώνα.  O Vinales ακολούθησε 2ος, με τον Petrucci να συμπληρώνει το βάθρο.

Ακολούθησαν οι Rossi, Bautista, Marquez, Zarco, Lorenzo, Pirro και Iannone.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles