spot_img

Le Mans Test Day: Κυρίαρχη η Toyota, προβλήματα για Porsche

H Toyota ήταν αυτή που είχε τον ρυθμό και την ταχύτητα σε μία εξαιρετική Test Day στο Le Mans και πλέον ετοιμάζεται για τον μεγάλο αγώνα.

Ο Kamui Kobayashi, στο #7 TS050 Hybrid έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 3:18.132 και ήταν στη 1η θέση της συνολικής κατάταξης. Ο χρόνος αυτός, πιθανότατα ήταν σε προσομοίωση κατατακτηρίων.

Στην 2η θέση ήταν το #8 Toyota με τον Kazuki Nakajima να γράφει χρόνο 1.158s πιο αργό από τον Kobayashi. Ο Lappiere με το #9 ολοκλήρωσε το 1-2-3 για την Toyota, σε μια εξαιρετική ημέρα για την ιαπωνική ομάδα.

Η Porsche από τη μεριά της, δεν εντυπωσίασε, ούτε έδειξε τον απαιτούμενο ρυθμό, ολοκληρώνοντας στις θέσεις 4 και 5. Η #2 919 Hybrid, ήταν 3.380s πίσω από το ταχύτερο Toyota και δεν έδειξε σε καμία περίπτωση κοντά στον απαραίτητο ρυθμό.

Μάλιστα, η Test Day αποδείχθηκε αρκετά προβληματική, καθώς το #2 αναγκάστηκε να αλλάξει το πάτωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, στο μεσοδιάστημα μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής περιόδου, έκαναν αλλαγή κινητήρα.

Ωστόσο, η διαφορά με την Toyota οφείλεται στο γεγονός πως δεν έκανε προσομοίωση κατατακτηρίων, πράγμα που μας αφήνει ερωτηματικά μέχρι τις επίσημες δοκιμές.

Στην LMP2 κυρίαρχος ήταν η Oreca, με τα πρώτα 13 πρωτότυπα στην κατηγορία να είναι δικά της. Στην κορυφή όμως βρέθηκε το #35 της Signatech Alpine Matmut Alpine. Ο Nelson Panciatici σημείωσε ταχύτερο χρόνο στο 3:28.146, πράγμα που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ για την κατηγορία. Σχεδόν 10s ταχύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Στην 2η θέση βρέθηκε για σχεδόν 0.7s το #37 της Jackie Chan DC Racing, ενώ το #26 της G-Drive Racing ολοκλήρωσε στην 3η.

Το ταχύτερο μη Oreca ήταν το #32 Ligier JS P217 της United Autosports, το οποίο ήταν 3.7s πιο αργό από το ταχύτερο Oreca.

Στην GTE-Pro, η #64 Corvette C7.R βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Ο Oliver Gavin, σημείωσε το 3:54.701 στο τέλος της ημέρας για να βγάλει τις Porsche από την κορυφή. Η Γερμανική ομάδα, είδε τις 911 RSR στις θέσεις 2 και 3. Κακή ημέρα για τις Ferrari και την Ford, όπου βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις, με τους χρόνους τους να είναι πιο αργοί από το 2016.

Στην GTE-Am, η #98 Aston Martin βρέθηκε στην 1η θέση, με το 3:58.250 να είναι ο ταχύτερος χρόνος της κατηγορίας. Στην 2η θέση βρέθηκε η #50 Corvette της Labre Competition, στην 3η θέση ακολούθησε η #77 Porsche της Dempsey-Proton, ενώ την πρώτη 4άδα έκλεισε η #62 Ferrari 488 GTE της Scuderia Corsa. Αυτό σημαίνει, 4 διαφορετικοί κατασκευαστές στις 4 πρώτες θέσεις.

Αποτελέσματα Le Mans Test Day  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles