spot_img

Ο Giovinazzi έχει ελπίδες για παραμονή στην Alfa Romeo

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, επιμένει πως ο Antonio Giovinazzi μπορεί να διατηρήσει τη θέση του ως οδηγός της ομάδας αν πραγματοποιήσει ικανοποιητικές εμφανίσεις στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Ο Antonio Giovinazzi φημολογείται πως θα χάσει τη θέση του στην Alfa Romeo με την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος Formula 1. Ο Ιταλός οδηγός συμπληρώνει φέτος 3 σεζόν με την ελβετική ομάδα, όμως η θέση του δεν είναι δεδομένη, το αντίθετο μάλιστα. Ο οδηγός που φαίνεται πως έχει προβάδισμα, σε περίπτωση αποχώρησής του, είναι ο Κινέζος Guanyu Zhou, ο οποίος ανήκει στην ακαδημία οδηγών της Alpine και τρέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2. Η Alfa Romeo εξετάζει και την περίπτωση του οδηγού της δικής της ακαδημίας, Theo Pourchaire, όμως ο Giovinazzi δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μιλώντας στην ιστοσελίδα RACER, ο Vasseur δήλωσε πως οι πρόσφατες επιδόσεις του Giovinazzi ίσως τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους.

Εξετάζοντας καθαρά τον τομέα της απόδοσής του (Giovinazzi), θα μιλήσουμε ξεχωριστά για τις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα. Πέρυσι έκανε πολύ καλούς αγώνες και ήταν από τους καλύτερους οδηγούς στον πρώτο γύρο, επομένως τα πήγε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα. Φέτος, στην αρχή αντιμετώπιζε δυσκολίες όταν έπρεπε να βελτιωθεί μετά το Q1. Τα έχει πάει πολύ καλά στους τελευταίους αγώνες, είμαι χαρούμενος που έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Κατάφερνε συνεχώς να βελτιώνεται από το Q1 στο Q2 και από το Q2 στο Q3. Στο τέλος ήταν σε θέση να πετυχαίνει τα μέγιστα στις κατατακτήριες δοκιμές. Σίγουρα, ο στόχος μας είναι να παίρνουμε πόντους, οι τελευταίοι αγώνες ήταν κάπως δύσκολοι. Ξέρω, όμως, πως μπορεί να τα καταφέρει και περιμένω το τριήμερο που θα έχει ολοκληρωμένη απόδοση: στο ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών, στο ρυθμό αγώνα και μετά να είναι άψογος από τον πρώτο ως τον τελευταίο γύρο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Η Alfa Romeo είναι, πλέον, η μόνη ομάδα που έχει κενή θέση για το 2022 στο δίδυμο των οδηγών της. Σύμφωνα, με τον Vasseur, η ομάδα μπορεί να πάρει όσο χρόνο θέλει πριν λάβει την τελική απόφαση, κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Giovinazzi.

Νομίζω πως το θετικό κομμάτι για την ομάδα μας είναι πως μπορούμε να περιμένουμε. Ξέρουμε πως έχουμε επαφές με κάποιους οδηγούς και έχουμε τον τελευταίο λόγο στην απόφασή μας. Υπάρχει, επίσης, η ευκαιρία για τον Giovinazzi να δείξει πως μπορεί να βελτιωθεί. Βλέπω την κατάσταση ως μία ευκαιρία για τον Antonio, καθώς είναι αυτός που οδηγεί το μονοθέσιο αυτή τη στιγμή και μπορεί να δείξει πως θα τα πάει καλά και θα βελτιωθεί. Είναι πολύ πιο “εκνευριστικό” όταν δε βρίσκεσαι στο μονοθέσιο και περιμένεις να δεις αν κάποιος άλλος θα τα πάει καλά ή άσχημα. Ο Antonio έχει αυτή την ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Alfa Romeo θα έχει σίγουρα ένα νέο οδηγό για το 2022, και αυτός είναι ο Valtteri Bottas. Στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα έχει εντελώς καινούριο δίδυμο οδηγών του χρόνου ή θα διατηρήσει τον έναν οδηγό της, ενώ όλες οι ομάδες θα έχουν για το 2022 τουλάχιστον έναν από τους οδηγούς τους από τη φετινή σεζόν.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles