spot_img

Η αποτελεσματικότητα της Ferrari χαροποιεί τον Sainz

Ο Carlos Sainz είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την αποτελεσματικότητα της Ferrari στη φετινή χρονιά, καθώς αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για μελλοντικές επιτυχίες.

Ο Ισπανός οδηγός πιστεύει πως ένα προσόν της Ferrari τη φετινή σεζόν είναι η αποτελεσματικότητά της στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Πέτυχε 3 βάθρα ο ίδιος, παρά το γεγονός πως δεν ένιωθε 100% αυτοπεποίθηση με το μονοθέσιο.

Στο GP Ρωσίας, ο Carlos Sainz εκκίνησε από τη 2η θέση, κατάφερε όμως λίγα μέτρα μετά το ξεκίνημα να βρεθεί επικεφαλής του αγώνα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη: ο Sainz έχασε κάποιες θέσεις, όμως η έγκαιρη αλλαγή του σε ενδιάμεσα ελαστικά τον έφερε πίσω στο βάθρο και την 3η θέση, πίσω από Hamilton και Verstappen. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται οριακά μπροστά στη βαθμολογία από τον team-mate του, Charles Leclerc, ο Sainz είχε κάμποσες άτυχες στιγμές στους τελευταίους αγώνες. Αρχικά ήρθε η έξοδος στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ουγγαρίας, ενώ συνέχισε με ατυχήματα στις ελεύθερες δοκιμές των GP Ολλανδίας και Ιταλίας. Αυτό είναι ένα σημάδι πως δεν νοιώθει ακόμα 100% άνετος με την SF21, με τον ίδιο να προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση στον τελευταίο αγώνα, το GP Ρωσίας. Ο Sainz μίλησε για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Θεωρώ πως όσοι παρακολουθείτε απ’ έξω τι συμβαίνει, έχετε καταλάβει πως δεν είμαι 100% άνετος με το μονοθέσιο. Δεν θέλω να μιλήσω ξανά για τις εξόδους που είχα, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο ποτέ στην καριέρα μου. Είμαι ένας οδηγός που δεν είχε συγκρούσεις στην καριέρα του, όμως για κάποιο λόγο, έχει συμβεί αυτό κάποιες φορές και αποδεικνύει πως δεν κατανοώ ακόμα στο 100% το μονοθέσιο. (Στο GP Ρωσίας) προσπάθησα συνειδητά να το πάω βήμα-βήμα, στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών μέχρι και τις κατατακτήριες δοκιμές. Προσπάθησα να είμαι γρήγορος μόνο όταν χρειαζόταν και όχι κατευθείαν από το FP1. Αυτό απέδωσε, μου έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση, ήμουν γρήγορος όλο το τριήμερο και ένιωθα άνετος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Sainz επιμένει πως το 2021 είναι σεζόν προσαρμογής στη Ferrari πριν το ξεκίνημα της νέας εποχής της Formula 1. Κατάφερε να βελτιώσει, όμως, την ψυχολογία του από το γεγονός πως η ομάδα του έχει εκμεταλλευτεί όσες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν για να βρεθεί στο βάθρο, τόσο στα GP Μονακό και Ουγγαρίας, όσο και στο GP Ρωσίας.

Αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν και πετύχαμε 3 βάθρα. Απλά καταφέραμε να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος από αυτές. Είναι καλό σημάδι, μία ένδειξη πως τις κατάλληλες στιγμές και σε συνθήκες πίεσης, αποδίδουμε καλά ως ομάδα. Παίρνουμε το αποτέλεσμα που μπορούμε όταν μας παρουσιάζονται οι ευκαιρίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Carlos Sainz ήρθε το 2021 στη Ferrari από τη McLaren και έχει καταφέρει να βρεθεί 3 φορές στο βάθρο, ενώ προηγείται στη βαθμολογία του team-mate του, Charles Leclerc, κατά 8,5 πόντους.

Δειτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles