spot_img

O Hakkinen έχει εκπλαγεί με την «πτώση» της Ferrari

Ο Mika Hakkinen μίλησε για την απόδοση της Scuderia Ferrari στο Grand Prix Μεξικό, όπου λόγω των συνθηκών η ομάδα είχε μια από τις πιο απογοητευτικές εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν.

Στο στο Autódromo Hermanos Rodríguez το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο το ιταλικό εργοστάσιο δυσκολεύτηκες να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Το αγωνιστικό πακέτο της F1-75 είχε ξεκάθαρο μειονέκτημα απέναντι στις Red Bull Racing και Mercedes AMG. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc εκκίνησαν τον αγώνα από την 5η και 7η θέση του grid. Ο Ισπανός τερμάτισε στην ίδια θέση και ο Μονεγάσκος κατάφερε να κερδίσει μια θέση τερματίζοντας 6ος.

Ο πρώην Φιλανδός οδηγός αγώνων, Mika Hakkinen, εξήγησε γιατί η Ferrari δεν ήταν σε θέση να παλέψει με την κορυφή.

«Η Ferrari δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί με την Red Bull και Mercedes αυτό το τριήμερο και είχε να κάνει με το υψόμετρο και τον λεπτό αέρα. Δεν μπορούσαν να τρέξουν τον turbocharged κινητήρα τους στο μέγιστο. Είναι απίστευτο πως αυτοί οι παράμετροι μπορούν να επηρεάσουν τόσο δραστικά την απόδοση του μονοθεσίου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Ο ρυθμός της RB18 στην πίστα του Μεξικού ήταν για μια ακόμα φορά καταιγιστικός. Συγκεκριμένα, ο Verstappen έκανε πολύ καλή διαχείριση στα ελαστικά του και σε συνδυασμό με την στρατηγική pit stop της ομάδας κλείδωσε την 14η νίκη του φέτος, αριθμός ρεκόρ στην Formula 1. Ο Hakkinen στη συνέχεια αναγνώρισε την επίδοση της ομάδας και του 2-φορές πλέον Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Max Verstappen.

«Ο Max και η Red Bull έχουν κάνει μια εκπληκτική σεζόν. Είναι σε τρομερή φόρμα τόσο αναφορικά με το μονοθέσιο όσο και στην στρατηγική τους. Λογικό να έχουν τόση αυτοπεποίθηση. Πλέον ο Max είναι σε άλλο επίπεδο και σημείωσε 14 νίκες φέτος κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά. Σίγουρα θα τους δώσει μεγάλο κίνητρο στη Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι. Ειδικά βλέποντας πόσο μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στους δυο οδηγούς της».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles