spot_img

O Hamilton νιώθει σαν να κέρδισε για πρώτη φορά

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Βραζιλίας, με τον Βρετανό να κέρδισε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες, έχοντας ιδιαίτερα συναισθήματα μετά.

Ο Lewis Hamilton ανέκαμψε στον αγώνα Sprint από την 20ή έως και την 5η θέση, ενώ στον κυριακάτικο αγώνα εκκίνησε από τη 10η θέση και πήρε μία νίκη τεράστιας σημασίας στο GP Βραζιλίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέκαμψε πολύ γρήγορα στον κυριακάτικο αγώνα και μόλις στο 19ο γύρο βρέθηκε στη 2η θέση και κυνηγούσε τον Max Verstappen.

Διαβάστε επίσης: GP Βραζιλίας: Απίθανη νίκη Hamilton

Μετά και τα 2 pitstop, οι δύο “μονομάχοι” διεκδικούσαν στα ίσα τη νίκη, με τον Hamilton να έχει 3 γύρους πιο “φρέσκα” ελαστικά από τον Verstappen. Στον 48ο γύρο, βρέθηκαν δίπλα στο φρενάρισμα για τη στροφή 4, με τον Hamilton να επιχειρεί προσπέρασμα. Ο Verstappen φρέναρε πιο αργά και οι δύο οδηγοί βρέθηκαν εκτός πίστας. Τελικά, ο Hamilton πέρασε τον Verstappen στον 59ο γύρο, στο ίδιο σημείο, και κατέκτησε τη νίκη στο GP Βραζιλίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε, μετά το φινάλε του αγώνα:

Ερχόμενοι αυτό το τριήμερο (στο GP Βραζιλίας), δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα ήμασταν σε θέση να κλείσουμε τη διαφορά από τη Red Bull όπως συνέβη σήμερα. Και μετά, αυτά που συνέβησαν (ποινή Hamilton), απλά ήταν ενάντια σ’ εμάς. Νομίζω, όμως, πως αυτό αποδεικνύει πως οποιοσδήποτε δεν πρέπει να τα παρατά, οτιδήποτε κι αν αντιμετωπίζει. Απλά πρέπει να συνεχίζεις να πιέζεις και να μη σταματήσεις να μάχεσαι. Αυτός ήταν ο τρόπος προσέγγισής μου αυτή την εβδομάδα και απέκτησα κίνητρο απ’ ό,τι συνέβη. Όμως, νιώθω όπως όταν πήρα την πρώτη μου νίκη, καθώς αισθάνομαι πως είχα αρκετό καιρό να νικήσω σε αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού

Στην ενδοεπικοινωνία μετά το τέλος του GP Βραζιλίας, ο Hamilton, δεχόμενος συγχαρητήρια από τον Toto Wolff (επικεφαλής της Mercedes), υπενθύμισε πως συνολικά κάλυψε 25 θέσεις στο τριήμερο. Ο Hamilton δήλωσε, στη συνέχεια:

Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά, ο Valtteri ήταν πολύ καλός σήμερα και πήρε όσους περισσότερους πόντους μπορούσε. Πίεζα όσο περισσότερο μπορούσα. Νομίζω πως αυτό ήταν το δυσκολότερο τριήμερο που είχα ποτέ, εκκινώντας τελευταίος (στο Sprint) και έχοντας άλλες 5 θέσεις ποινή (για τον αγώνα). Όμως, ο πατέρας μου μού υπενθύμισε το 2004, όταν βρισκόμουν στο Μπαχρέιν στη Formula 3, όπου εκκίνησα τελευταίος και τερμάτισα στη 10η θέση, από την οποία κέρδισα (στον αγώνα). Επομένως, αυτή η νίκη είναι για τον πατέρα μου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Max Verstappen στους 14 πόντους στο πρωτάθλημα οδηγών. Το πρωτάθλημα της Formula 1 έχει ακόμα 3 αγώνες και οδηγείται σ’ ένα συναρπαστικό φινάλε.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles