spot_img

O Hamilton προσφέρθηκε να δοκιμάσει τα ελαστικά του 2018 στο Paul Ricard

O Lewis Hamilton θα βρεθεί στην πίστα του Paul Ricard ώστε να πάρει μια πρώτη γεύση από τα ελαστικά του 2018, σε μια ασυνήθιστη κίνηση από τον ίδιο.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε την έκπληξη της ημέρας, καθώς θα πάρει μέρος σε ιδιωτικές δοκιμές της Pirelli και θα δοκιμάσει τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς. Είναι ευρέως γνωστό πως στον Hamilton δεν αρέσουν τα τεστ, παριστάνοντας αρκετές φορές τον άρρωστο, αλλά τώρα προσφέρθηκε ο ίδιος.

Ο Hamilton βρίσκεται ήδη στην Γαλλία, ενώ το τεστ θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα διεξαχθεί στην πίστα του Paul Ricard, όπου θα φιλοξενήσει το GP Γαλλίας στην F1 το 2018.

Έχω το τεστ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, κάτι το οποίο είναι πολύ περίεργο για εμένα. Δεν είμαι “δοκιμαστής”. Αλλά ανυπομονώ είναι η αλήθεια. Προσφέρθηκα να το κάνω. Οπότε ανυπομονώ, περίπου.

Το τεστ αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Pirelli, καθώς θέλει να μεγιστοποιήσει την απόδοση και τη λειτουργία των ελαστικών της την επόμενη χρονιά. Η FiA της έχει επιτρέψει 25 επιπλέον ημέρες δοκιμών, ενώ όλες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει να δοκιμάσουν τα ελαστικά του 2018, τουλάχιστον σε μία ημέρα δοκιμών.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο γιατί ο Hamilton να θέλει ξαφνικά να κάνει δοκιμές ελαστικών. Το γεγονός πως δεν του αρέσουν οι δοκιμές, θυμίζει αρκετά τον Ayrton Senna, καθώς ούτε σε εκείνον άρεσαν οι δοκιμές. Και ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έχει εκφράσει πολλές φορές την άποψή του, πως δεν του αρέσουν.

Το Paul Ricard επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 το 2018 μετά το 1990. Τελευταίος νικητής εκεί ήταν ο Alain Prost, ενώ έχουν διεξαχθεί 14 αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα από το 1971 έως το 1990. Μετά την F1, υπήρχαν πολλοί αγώνες μοτοσυκλέτας, ενώ το 1999, κάποιος Bernie Ecclestone αγόρασε την πίστα, μετατρέποντας τη σε μία πολύ καλή πίστα δοκιμών, τόσο για στεγνό αλλά και βρεγμένο οδόστρωμα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles