spot_img

O Hamilton στο πλευρό του Verstappen και αντίθετος στις αποδοκιμασίες

Ο Lewis Hamilton δεν είναι σύμφωνος με τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Max Verstappen μετά τη λήξη των κατατακτηρίων του GP Μεγάλης Βρετανίας και αποδίδει μέρος αυτών στα γεγονότα της περασμένης χρονιάς.

Η περσινή μάχη ανάμεσα στον Max Verstappen και το Lewis Hamilton για το Πρωτάθλημα οδηγών ήταν έντονη, τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας. Οι δυο τους, μάλιστα, είχαν επαφές σε ορισμένες περιπτώσεις το 2021, κάτι που κορύφωσε την αντιπαλότητά τους, με τους υποστηρικτές των οδηγών να την ενισχύουν με αποδοκιμασίες. 

Στο GP Ολλανδίας το 2021 ο Lewis Hamilton δεν είχε την καλύτερη αντιμετώπιση από τον «πορτοκαλί στρατό» του Verstappen, όμως ο οδηγός της Red Bull Racing είχε ισχυριστεί πριν το τριήμερο στην πίστα του Zandvoort πως δεν είναι σε θέση να σταματήσει τις αποδοκιμασίες. Ο Verstappen είχε δηλώσει τα εξής.

«Είμαι σίγουρος πως πολλοί από τους θεατές θα βρεθούν εδώ (GP Ολλανδίας 2021) και θα περάσουν όμορφα το τριήμερό τους βλέποντας μονοθέσια να αγωνίζονται. Φυσικά, κάποιοι από αυτούς θα αποδοκιμάσουν. Δεν μπορώ, όμως, να αποφασίσω για αυτούς. Φυσικά και μπορώ να τους πω να μη το κάνουν, πιστεύετε στα αλήθεια, όμως, πως θα με ακούσουν; Εάν θα υπάρξουν ορισμένες αποδοκιμασίες, εκτιμώ πως απλά πρέπει να «κλείσεις» τα αυτιά σου και να μην τις ακούσεις. Το καλύτερο μήνυμα που μπορείς να τους δώσεις είναι να μην απαντήσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Περίπου 10 μήνες αργότερα, ο Max Verstappen επιστρέφει στην πίστα του Silverstone, αυτή τη φορά έχοντας στην κατοχή του τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2021. Οι Βρετανοί στις κερκίδες αποδοκίμασαν τον Ολλανδό με τη λήξη των κατατακτηρίων, κάτι που δεν άρεσε στο Lewis Hamilton, όταν ενημερώθηκε για αυτό.

«Νομίζω πως είμαστε καλύτεροι από αυτό, θα έλεγα πως δε χρειάζεται να αποδοκιμάζουμε. Έχουμε καταπληκτικό κοινό, άτομα που παρακολουθούν τον αθλητισμό γενικότερα, έχουν διάφορα συναισθήματα. Σίγουρα, όμως, δε συμφωνώ με τις αποδοκιμασίες τους. Δε χρειάζεται να συμβαίνει αυτό, θα έπρεπε απλά να ενθαρρύνουμε τον κάθε οδηγό. Δεν αλλάζει τίποτα αν αποδοκιμάσεις κάποιον, ήδη έχει κάνει το λάθος του ή οτιδήποτε ενοχλεί. Πραγματικά, όμως, εκτιμώ την υποστήριξη που έχω εδώ πέρα (Silverstone). Ίσως κάποιοι από αυτούς να νιώθουν ακόμα τον πόνο από την περασμένη χρονιά».

Ο ίδιος ο Verstappen δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, λέγοντας, μεταξύ άλλων.

«Εάν θέλουν να αποδοκιμάζουν, μπορούν να το κάνουν. Για εμένα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Πάντα χαίρομαι να βρίσκομαι εδώ (Silverstone), είναι καταπληκτική πίστα, έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα γενικότερα. Ίσως κάποιοι να μη με συμπαθούν, όμως είμαι εντάξει, ο καθένας έχει τη γνώμη του, δε με απασχολεί».

Οι αποδοκιμασίες είναι ένα φαινόμενο που δεν αρέσει σε κανένα οδηγό και όλοι τους επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και να επικεντρωθούν στην προσπάθειά τους εντός πίστας. Ο ίδιος ο Hamilton έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτές και στο παρελθόν μέσω των social media.

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles