spot_img

Hamilton: «Πάλευα για την πρώτη σειρά»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως θα μπορούσε να βρεθεί σε υψηλότερη θέση στις κατατακτήριες του GP Μεγάλης Βρετανίας και υπόσχεται πως θα παλέψει για να βρεθεί ψηλότερα από τη θέση εκκίνησής του.

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες του GP Μεγάλης Βρετανίας στην 5η θέση. Ο οδηγός της Mercedes βρισκόταν σε ορισμένα χρονικά σημεία του Q3 μέχρι και στη 2η θέση και μάλιστα είχε απόσταση μόλις 0,027s από την προσωρινή pole position πριν τα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου. Η τελευταία του προσπάθεια δεν είχε ανάλογη επιτυχία, με το Βρετανό να καταλήγει στην 5η θέση, οριακά μπροστά από το Lando Norris με McLaren.

Ο Lewis Hamilton επιθυμεί να μονομαχήσει με τις Ferrari και Red Bull Racing στο GP Μεγάλης Βρετανίας εκκινώντας από την 5η θέση, όπως δήλωσε μετά το τέλος των κατατακτηρίων.

«Το διασκέδασα τόσο πολύ στην πίστα, ειλικρινά πάλευα για την πρώτη σειρά εκκίνησης. Γνώριζα πως είχα το ρυθμό που χρειαζόταν, όμως η ομάδα μου είπε να χαμηλώσω ταχύτητα στον προτελευταίο μου γύρο και να πιέσω στον τελευταίο, όπου και έβρεχε περισσότερο. Έτσι είναι, όμως, οι αγώνες ταχύτητας και θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε και να δώσουμε τη μάχη μας από τη θέση που βρισκόμαστε (5η). Ελπίζουμε πως η ημέρα του αγώνα θα έχει καλύτερη εξέλιξη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διακρίνει τη βελτίωση της W13 και ανέλυσε περαιτέρω τους τομείς που η Mercedes υπερτερεί εντός πίστας.

«Έχει να κάνει με την οπτική που έχει ο καθένας, νομίζω πως όντως έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μία πίστα με στροφές μεσαίας και υψηλής ταχύτητας, εμείς υστερούμε σε αυτές με χαμηλή ταχύτητα και εδώ πέρα (Silverstone) υπάρχουν πολύ λιγότερες από αυτές. Το μονοθέσιό μας είναι πολύ καλό σε υψηλές ταχύτητες, στη Βαρκελώνη (GP Ισπανίας) ήμασταν γρήγοροι από τη στροφή 3 μέχρι και την 9. Από τη φύση της, η πίστα εδώ πέρα (Silverstone) έχει σε μεγάλο βαθμό υψηλές ταχύτητες, είναι λογικό λοιπόν να βρισκόμαστε λίγο πιο κοντά στις πρώτες θέσεις».

Ο Hamilton δεν είναι απόλυτα σίγουρος εάν και πόσο η Mercedes, με τις αναβαθμίσεις της, έχει μειώσει γενικότερα την απόστασή της από τις κορυφαίες ομάδες, βλέποντας πως και αυτές έχουν φέρει αναβαθμίσεις για το GP Μεγάλης Βρετανίας. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα μπροστά στους συμπατριώτες του.

Δείτε το GP Imola για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles