spot_img

Ο Horner προειδοποιεί για τα όρια πίστας στη Γαλλία

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, εκφράζει την ανησυχία πως το ζήτημα με τα όρια πίστας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο στο επερχόμενο GP Γαλλίας.

Οι οδηγοί της Formula 1 αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα με τα όρια πίστας στον 11ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το GP Αυστρίας. Στον κυριακάτικο αγώνα καταγράφηκαν 43 παραβιάσεις, ενώ αρκετοί χρόνοι διαγράφηκαν στις κατατακτήριες δοκιμές, με πιο αξιοσημείωτο γεγονός την εκ των υστέρων τιμωρία του Sergio Perez για την προσπάθειά του στο Q2. Αρκετοί οδηγοί έκαναν παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο επιτηρήθηκαν τα όρια πίστας στο Red Bull Ring, ανάμεσά τους και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen.

Ο επόμενος αγώνας στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το GP Γαλλίας. Η πίστα του Paul Ricard είναι γεμάτη από εξόδους διαφυγής στρωμένες με άσφαλτο και για πολλά χρόνια αποτελούσε έναν από τους πιο συχνούς προορισμούς για τις ομάδες, όταν αυτές έκαναν δοκιμές στη διάρκεια της σεζόν. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, εκτιμά πώς τα μονοθέσια θα πατάνε περισσότερο εκτός των ορίων πίστας στο τριήμερο του GP Γαλλίας, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν έστω και κάποια χιλιοστά στο χρόνο του ενός γύρου. Σύμφωνα με το Βρετανό, οι αγωνοδίκες αναμένεται να έχουν αρκετή δουλειά σε μία εβδομάδα από τώρα.

«Νομίζω πως το πρόβλημα είναι πως η φύση της πίστας παρακινεί τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τα όρια πίστας. Φυσικά και αναμένεται να υπάρξουν πολλές παραβιάσεις από τους οδηγούς στη διάρκεια του τριημέρου. Εκτιμώ πως το πρόβλημα στο Paul Ricard θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει πραγματικό κέρδος σε χρόνο. Επίσης, οι έξοδοι διαφυγής είναι γεμάτες άσφαλτο εκεί πέρα, οπότε είναι σαν να σε προκαλούν να πατήσεις εκτός ορίων».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο οδηγός της Haas, Mick Schumacher, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα όρια πίστας στο GP Αυστρίας. Ο Γερμανός περιμένει και αυτός ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στο τριήμερο στην πίστα του Paul Ricard.

«Φαίνεται λίγο ανόητο εάν πατήσεις ένα εκατοστό εκτός πίστας να πάρεις ποινή πέντε δευτερολέπτων. Τις περισσότερες φορές που συμβαίνει αυτό δεν κερδίζουμε χρόνο, κάτι που το κάνει χειρότερο. Είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί και να κοιτάξουμε αν μπορούμε να το βελτιώσουμε για τον επόμενο αγώνα, καθώς πιστεύω πως στο Paul Ricard, ειδικότερα, θα υπάρξει μεγάλος προβληματισμός».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι παραβιάσεις των ορίων πίστας, αλλά και τα παράπονα σχετικά με αυτές από τους οδηγούς, συνέβησαν σε μεγάλο βαθμό στο τριήμερο του GP Αυστρίας. Για τον επόμενο αγώνα, το GP Γαλλίας, τα πράγματα δεν αναμένεται να βελτιωθούν, με δεδομένες τις ασφάλτινες εξόδους διαφυγής σε όλο το μήκος της πίστας.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles