spot_img

Ο Kubica έγραψε 100 γύρους στο Abu Dhabi – Στον τοίχο ο Alonso

Το διήμερο δοκιμών στην πίστα της Yas Marina ξεκίνησαν, με τα βλέμματα όλων να έχουν στραφεί προς τον Robert Kubica.

O Πολωνός, βρέθηκε στο τιμόνι της Williams αυτή τη φορά, καθώς είναι ο βασικός υποψήφιος για την κενή θέση που άφησε ο Felipe Massa το 2018. Αυτό είναι το δεύτερο διαφορετικό μονοθέσιο που δοκιμάζει φέτος ο Kubica μετά από την Renault στο τεστ της Ουγγαρίας.

Ο Πολωνός έγραψε συνολικά 100 γύρους, με ταχύτερο να είναι στο 1:41.296 με την soft γόμα ελαστικών. Ο χρόνος αυτός ήταν ο 8ος ταχύτερος, με τον Kimi Raikkonen να ολοκληρώνει το πρωινό στη κορυφή των χρόνων με το 1:37.768.

Ο Kubica δοκίμασε όλες τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών που είχε η Pirelli, με τα δεδομένα που σύλλεξε η ομάδα να την αφήνουν ευχαριστημένη. Ο Πολωνός θα επιστρέψει στην πίστα αύριο το απόγευμα, παίρνοντας τη θέση του Sergey Sirotkin που θα έχει ρόλο οδηγού το πρωί.

O Fernando Alonso από τη μεριά του, είχε μια περιπετειώδη ημέρα, καθώς αρκετά νωρίς, είχε επαφή με τον τοίχο. Ο Ισπανός, στην τελευταία του ημέρα που θα τρέξει με κινητήρα Honda, έχοντας συμπληρώσει μόλις 11 γύρους, έστειλε την MCL-32 στις μπαριέρες της στροφής 13.

Η ζημιά δεν ήταν πολύ μεγάλη και επέστρεψε αργότερα στην πίστα, ενώ στο πρωινό σκέλος συμπλήρωσε 79 γύρους. Για την McLaren, ρόλο οδηγού έχει και ο Oliver Turvey, o οποίος κάνει δοκιμές με ειδικά ελαστικά της Pirelli, γράφοντας συνολικά 109 γύρους.

Τελικά, έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια και να διαλυθεί η συνεργασία, ώστε να βγάλει 100+ γύρους σε δοκιμές η McLaren-Honda

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles