spot_img

O Kubica θα οδηγήσει για την Renault στο τεστ της Ουγγαρίας

Ο Robert Kubica θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Renault του 2017 στις δοκιμές που θα γίνουν μετά το Ουγγρικό GP.

H Renault ήταν σε σκέψεις εδώ και αρκετό καιρό για το αν θα συμπεριλάβει τον Πολωνό στο lineup της για το προγραμματισμένο τεστ. Ο Kubica έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές με το μονοθέσιο της Lotus του 2012 και πλέον οι Γάλλοι θεωρούν πως πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο Πολωνός, θα οδηγήσει την 2η ημέρα του διήμερου τεστ, το οποίο ξεκινάει την επόμενη Τρίτη. Την 1η ημέρα, για λογαριασμό της Renault θα οδηγήσει ο Nicholas Latifi, ο οποίος αγωνίζεται στην Formula 2 με την ομάδα της DAMS.

Όμως, η συμμετοχή του Kubica στο τεστ της Ουγγαρίας, δημιουργεί προβλήματα στους Γάλλους. Ο κανονισμός από την FiA, προβλέπει πως 2 από τις 4 ημέρες δοκιμών πρέπει να γίνουν από οδηγούς που δεν έχουν κάνει παραπάνω από 2 GP. Ο Kubica έχει συμμετάσχει σε 76 αγώνες στη καριέρα του κι έτσι παίρνει τη θέση των Nico Hulkenberg και Jolyon Palmer.

O άλλος τρόπος, είναι να διοργανωθεί ένα τεστ από την Renault με το μονοθέσιο του 2017, εάν επιλέξει να αλλάξει κάποιον οδηγό. Αυτό, μπορεί να γίνει, καθώς ο Kubica δεν έχει συμμετάσχει σε αγώνα της F1 για πάνω από 2 χρόνια. Επιπλέον, το τεστ αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε πίστα που δεν είναι στο καλεντάρι της F1. Όμως, εάν γίνει κάτι τέτοιο, η Renault βάσει κανονισμών θα χάσει μία ημέρα χειμερινών δοκιμών το 2018.

Το τεστ που θα γίνει στην Ουγγαρία είναι πολύ σημαντικό για τον Robert Kubica, καθώς εάν καταφέρει να επιστρέψει στην F1, θα είναι κυριολεκτικά μια υπέροχη ιστορία.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles