spot_img

Ο Leclerc είναι το μέλλον της Ferrari

Ο Charles Leclerc είναι ο οδηγός που η Ferrari στηρίζει το μέλλον της και να γίνει ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της στη Formula 1.

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, ξεκαθαρίζει πως ο Charles Leclerc είναι ο οδηγός που θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” της Ferrari σε περίπτωση που η ιταλική ομάδα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Charles Leclerc ήρθε στη Ferrari το 2019, αντικαθιστώντας τον Kimi Raikkonen. Ο Μονεγάσκος έκανε μία εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στην ομάδα του Maranello, κατακτώντας 7 pole position και 2 νίκες, ενώ τερμάτισε πάνω από τον team-mate του, Sebastian Vettel. Το 2020 ήταν μία ιδιαίτερα κακή σεζόν για τη Ferrari και ο Leclerc δεν μπόρεσε ν’ αναδείξει το ταλέντο του. Το 2021 η ιταλική ομάδα ήταν αρκετά βελτιωμένη, έτσι ο Μονεγάσκος κατέκτησε ακόμα 2 pole positions, η μία στην πατρίδα του στο GP Μονακό. Στον αγώνα, όμως, δεν ξεκίνησε ποτέ και συνέχισε να είναι άτυχος στην πίστα του Monte Carlo. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Leclerc τη φετινή σεζόν είναι μία 2η θέση στο GP Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης: Οι οδηγοί της Ferrari βλέπουν την πρόοδο της ομάδας

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μίλησε στο περιοδικό GP Racing, όπου και επιμένει πως η ιταλική ομάδα στηρίζει τις ελπίδες της στον Charles Leclerc για να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

Έχουμε επενδύσει σε αυτόν μακροπρόθεσμα, επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως αυτός θα είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής. Αρχικά, τον γνωρίζουμε από την έναρξη της καριέρας του. Έχουμε να κάνουμε μ’ έναν πολύ ταλαντούχο οδηγό και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Είναι πολύ γρήγορος, όχι μόνο στον ένα γύρο. Όταν βρίσκεται στον αγώνα, η ικανότητα που έχει να αμύνεται, αλλά και να επιτίθεται χωρίς να χάνει σε ρυθμό είναι εξαιρετική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο Mattia Binotto φέρνει στο μυαλό του ορισμένες στιγμές του παρελθόντος στις οποίες ο Leclerc έχει δείξει το ταλέντο του:

Έχω πάντα στο μυαλό μου την Monza (GP Ιταλίας) του 2019 και την άμυνά του απέναντι στον Hamilton, ή αυτή απέναντι στον Max (Verstappen) στο Silverstone (GP Μεγάλης Βρετανίας) το 2019. Ο Charles διαχειρίζεται άψογα την πίεση, είναι ικανός να κερδίζει χάρη στη νοοτροπία νικητή που χρειάζεται να έχει κάποιος που προηγείται σ’ έναν αγώνα και το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση. Το ταλέντο του είναι φανταστικό.

Ο Mattia Binotto, τέλος, αναφέρει πως τα χαρακτηριστικά του Charles Leclerc του θυμίζουν παλαιότερους οδηγούς που έχουν διακριθεί με τη Ferrari.

Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ελαστικά του αυτή τη στιγμή είναι τρομερά διαφορετικός από την εποχή που ξεκίνησε την καριέρα του. Έχει βελτιώσει σημαντικά την ευαισθησία του απέναντι στο μονοθέσιο και τα ελαστικά. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό απέναντι σε άλλους καλούς οδηγούς. Εάν είσαι ταλαντούχος, είσαι ικανός να παίρνεις τα μέγιστα από το μονοθέσιο και να σημειώσεις ένα φανταστικό γύρο. Αυτό συνέβαινε με τον Michael (Schumacher) και τον Fernando (Alonso). Εάν αναφερθούμε στους φιλάθλους μας, ο Charles σίγουρα θυμίζει την αποφασιστικότητα του Gilles Villeneuve. Αυτό θα είναι περισσότερο ρεαλιστικό όταν αρχίζει να κερδίζει πρωταθλήματα.

Η Ferrari έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 και πρωτάθλημα οδηγών από το 2007. Η πλειοψηφία των υποστηρικτών της στηρίζει τις ελπίδες για επιστροφή στην κορυφή στο ταλέντο του Charles Leclerc.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles