spot_img

Οι οδηγοί της Ferrari βλέπουν την πρόοδο της ομάδας

Ο Charles Leclerc δηλώνει πως βλέπει μεγάλη πρόοδο στη Ferrari συγκριτικά με το 2020, ενώ και ο Carlos Sainz βλέπει την καλύτερη απόδοση της ιταλικής ομάδας παρότι φόρεσε φέτος τα «κόκκινα».

Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Ferrari από το 1980, όμως η φετινή σεζόν εξελίσσεται θετικά για την ομάδα από το Maranello. Από την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών την περσινή σεζόν, η Ferrari είναι, πλέον, φαβορί για την 3η θέση φέτος, με τον Charles Leclerc να έχει την αίσθηση πως τα βήματα εμπρός που έχει κάνει η ομάδα έχουν αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Sir Frank Williams

Ο Μονεγάσκος μίλησε στην ιστοσελίδα motorsport-total.com για την πρόοδο της ιταλικής ομάδας.

Φυσικά, από το 2019 στο 2020 κάναμε βήματα προς τα πίσω. Όμως το 2020, από το ξεκίνημα, δουλέψαμε πολύ καλά και μπορούσα να νιώσω ήδη από τότε πως ήμασταν στη σωστή κατεύθυνση. Ακόμα και αν οι αναβαθμίσεις ήταν μικρά βήματα, αυτά έγιναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι πάντα ένα θετικό σημάδι για μένα. Επομένως, οι βελτιώσεις που κάναμε δεν ήταν πρωτοποριακές, όμως υπάρχει διαρκής βελτίωση από την αρχή του 2020, καθώς σαν ομάδα ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στους τελευταίους 2 με 3 αγώνες, η νέα μονάδα ισχύος μας έχει δώσει επιπλέον ώθηση, κάτι που είναι άκρως σημαντικό για το κυνήγι της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Ο team-mate του Leclerc, Carlos Sainz, συμμερίζεται τα σχόλιά του για βελτίωση της ομάδας. Ο Ισπανός είναι μόλις για 1 σεζόν οδηγός της Ferrari, όμως από τις πρώτες του ημέρες στο Maranello εντυπωσίασε με την εργατικότητά του, καθώς ξόδεψε πάρα πολύ χρόνο στο εργοστάσιο για να προσαρμοστεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος του 2021. Μετά από σχεδόν μία ολοκληρωμένη σεζόν με τη Ferrari, ο Sainz βλέπει και αυτός πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της ιταλικής ομάδας.

Από τότε που ήρθα στην ομάδα, αυτή εξελίσσεται συνεχώς, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του μονοθεσίου με το νέο κινητήρα. Νοιώθω πως έχουμε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στον τομέα της στρατηγικής, τα pit stops και το συνολικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόμαστε τα τριήμερα είναι πολύ πιο δυνατός. Φυσικά και βοηθάει ένα ισχυρότερο μονοθέσιο, όμως η ομάδα από μόνη της δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο, θεωρώ, αν κάνουμε μία σύγκριση με την αρχή της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari έχει σημειώσει θεαματική βελτίωση το 2021 και είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών με προβάδισμα 39,5 πόντων από τη McLaren. Μένει ν’ αποδειχτεί αν το 2022 είναι η χρονιά που η ιταλική ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στη Formula 1.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles