spot_img

Ο Leclerc μπορούσε βάθρο στην Ουγγαρία αλλά τον σταμάτησε η στρατηγική

Ο Charles Leclerc τα «ρίχνει» στη Ferrari για το γεγονός πως δεν κατάφερε να διεκδικήσει το βάθρο στην Ουγγαρία και την πίστα του Χανγκαρόρινγκ.

Η Scuderia Ferrari έκανε την επιστροφή της στις θετικές εμφανίσεις στο Grand Prix Ουγγαρίας. Έπειτα από μία δύσκολη περίοδο, η ιταλική ομάδα ανέκτησε ένα μέρος από τη χαμένη της απόδοση, κάτι που φάνηκε τόσο στο χρονόμετρο όσο και στα αποτελέσματα. Ο Charles Leclerc τερμάτισε στην 4η θέση ενώ ο Carlos Sainz ήταν 6ος στον αγώνα των 70 γύρων.

  • Μην απόψε, Τρίτη 23/7 στις 21:00 την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Το γεγονός πως δεν ανέβηκε στο βάθρο στην Ουγγαρία ο Leclerc πιστεύει πως οφείλεται στη στρατηγική της ομάδας του, μιας και ο ρυθμός της SF-24 ήταν πολύ δυνατός.

«Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Ένιωσα πως ο ρυθμός μας ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Η πίστα της Βουδαπέστης είναι πολύ δύσκολη στο προσπέρασμα, όμως είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Το πρώτο stint του αγώνα ήταν πολύ δυνατό. Το δεύτερο ήταν επίσης πολύ δυνατό. Έπειτα έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση: να μπαίναμε στα pits ακολουθώντας τον Hamilton για να περάσουμε τον Max ή να μέναμε έξω με τον Max. Τελικά μπήκαμε για αλλαγή ελαστικών κάτι που κατά τη γνώμη μου ήταν η λάθος επιλογή. Αυτό έκανε το τελευταίο μέρος του αγώνα πολύ δύσκολο γιατί είχα χρησιμοποιημένη γόμα ελαστικών και ήταν πολύ φθαρμένη όταν με πέρασε ο Max. Όμως είχαμε καλό ρυθμό κάτι που είναι πολύ θετικό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας και της νίκης του Hamilton πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Παρά την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, ο 26χρονος περιμένει περισσότερα από τη Ferrari.

«Η 4η θέση δεν είναι αρκετή για να με ευχαριστήσει. Βλέποντας τη συνολική εικόνα, υστερούμε σε συνολικό ρυθμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες δοκιμές και σε πίστες όπως αυτή της Βουδαπέστης πληρώνουμε το τίμημα. Πιστεύω πως είχαμε ταχύτερο μονοθέσιο από τη Mercedes».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles