spot_img

Ο Leclerc υπέφερε στo GP Ιαπωνίας

Το GP Ιαπωνίας είναι ένας αγώνας που ο Charles Leclerc θέλει να ξεπεράσει, καθώς υπέφερε με υπερβολική φθορά στα ελαστικά του, κάτι που του κόστισε. 

Για μία ακόμη φορά φέτος η Scuderia Ferrari απέτυχε να διεκδικήσει νίκη σε αγώνα. Μάλιστα, είδε τον Σαρλ Λεκλέρ να χάνει τη 2η θέση λόγω ποινής 5 δευτερολέπτων επειδή έχασε τα φρένα στο τελευταίο σικέιν, ενώ είχε μάχη με τον Σέρχιο Πέρεζ. Αυτό χάρισε το 1-2 στη Red Bull Racing και ως αποτέλεσμα ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας, ο Λεκλέρ αναφέρθηκε στον αγώνα του και μόνο καλά λόγια δεν είχε πει, μια και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στη Σουζούκα.

«Από τον 5ο γύρο και μετά ήταν ένας κατήφορος, ειλικρινά. Δυσκολευόμουν πολύ με τα ελαστικά. Ήταν όπως στον προηγούμενο αγώνα, είμαστε πολύ δυνατοί στο να ζεσταίνουμε τα ελαστικά και μετά από 3-4 γύρους τα καταστρέφουμε. Δυσκολεύτηκα πολύ. Πολλά συγχαρητήρια στον Μαξ για το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος, σήμερα ήταν απογοητευτικά, δεν είχαμε ρυθμό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Επιπλέον ο Μονεγάσκος τόνισε την ανάγκη του ίδιου και της ομάδας του να τελειώσουν δυνατά τη σεζόν, κάτι το οποίο δεν φαίνεται αρκετά πιθανό.

«Ο στόχος είναι να τελειώσουμε δυνατά το πρωτάθλημα. Ο τίτλος του Μαξ ήταν απλά θέμα χρόνου. Το περιμέναμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους τελευταίους αγώνες για να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να τους δώσουμε μια μεγαλύτερη πρόκληση του χρόνου».

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε σύγχυση σχετικά με το σύστημα βαθμολόγησης και το γιατί ο Φερστάπεν πήρε το πρωτάθλημα με μόλις το 52% της συνολικής απόστασης να καλύπτεται. Με την έκβαση αυτή του Grand Prix Ιαπωνίας, ο Λεκλέρ έπεσε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και είναι 1 βαθμό πίσω από τον Πέρεζ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles