spot_img

O μεγαλύτερος αντίπαλος που είχε ποτέ ο Alonso

O Fernando Alonso μίλησε για το μεγαλύτερο αντίπαλο που είχε ποτέ στην καριέρα του στη Formula 1.

Το 2001 ένας εκ των rookie οδηγών στη Formula 1 ήταν ο Fernando Alonso. Από τα πρώτα Grand Prix στα οποία συμμετείχε έδειξε πως έχει την ταχύτητα για μεγάλα πράγματα. Πράγματι, μερικά χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2005, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και ένα χρόνο αργότερα πήρε το δεύτερο τίτλο του.

Έκτοτε η καριέρα του δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε, καθώς παρά τις ευκαιρίες που είχε για να πάρει περισσότερα πρωταθλήματα δεν τα κατάφερε. Επιπλέον, περάσματα από μη-ανταγωνιστικές ομάδες τον περιόρισαν στο μέσον του grid.

Ο Alonso έχει αγωνιστεί ενάντια σε κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Όμως ποιος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχε; Την απάντηση την έδωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε χορηγό της Aston Martin.

«Είναι δύσκολο να διαλέξω ποιος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Όλοι είχαν τεράστιο ταλέντο, ήταν σπουδαίοι οδηγοί. Όταν ήρθα στο σπορ, ο Michael Schumacher κυριαρχούσε και όλοι ήθελαν να τον κερδίσουν. Θα διάλεγα αυτή τη μάχη. Η μάχη ενάντια στον Μίκαελ ήταν η σπουδαιότερη που είχα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας.

Ο Alonso έγινε ο πρώτος οδηγός που εκτόπισε τον Schumacher από την κορυφή της Formula 1 το 2005. Ο Γερμανός μετρούσε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2000 έως το 2004.

Φέτος ο Ισπανός αγωνίζεται για την Aston Martin και έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο που μπορεί να διεκδικεί βάθρα σε κάθε Grand Prix. Έως τώρα, μετρά τρεις συνεχόμενες παρουσίες στην 3η θέση και αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση στη βαθμολογία οδηγών.

Δείτε το ανατρεπτικό Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles