spot_img

MotoGP, ΗΠΑ QP: O πρωταθλητής Bagnaia στην pole με ρεκόρ πίστας

Ο Pecco Bagnaia εντυπωσίασε στο QP του GP ΗΠΑ, το δεύτερο αγώνα του MotoGP για το 2023 και πήρε την pole position με εντυπωσιακό τρόπο για την Ducati. 

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP ΗΠΑ, του 4ου αγώνα για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, ήταν συναρπαστικές και επεισοδιακές αλλά στο τέλος ο Pecco Bagnaia επιβεβαίωσε την ανώτερη ταχύτητα του ίδιου και της εργοστασιακής Lenovo Ducati, κατακτώντας την πρώτη φετινή του pole position. Ο εντυπωσιακός Alex Rins της LCR Honda πήρε τη δεύτερη θέση και ο Luca Marini της VR46 Ducati συμπλήρωσε την τριάδα της πρώτης σειράς της εκκίνησης.

Q1

Το Q1 ξεκίνησε σε στεγνή πίστα στο Όστιν, παρά την πρωινή βροχή. Σε αυτό το πρώτο μέρος των κατατακτήριων έπαιρνε μέρος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ο Marco Bezzechi με την Ducati της VR46, αλλά είχε να ανταγωνιστεί μερικά «μεγάλα» ονόματα, όπως οι Mir, Zarco και Oliveira, που επίσης έδιναν τη μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούσαν στο Q2.

Ο Bez έκανε από πολύ νωρίς σαφείς τις προθέσεις του και σημείωσε αμέσως έναν αρκετά γρήγορο γύρο, που τον έφερε στην πρώτη θέση της κατάταξης με αρκετά μεγάλη διαφορά. Ο Zarco κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση 2 δεκάτων του δευτερολέπτου και ήταν δεύτερος ενώ ο Morbidelli με τη Yamaha σημείωσε τον 3ο χρόνο στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια των αναβατών, αν και ήταν 6 δέκατα πιο αργός από τον συμπατριώτη του.

Στη δεύτερη γρήγορη προσπάθειά τους πολλοί αναβάτες βελτίωσαν το χρόνο τους, όχι όμως και ο Bezzechi. Αυτό βέβαια δεν του κόστισε την πρόκριση, αφού τελικά πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον εκπληκτικό Zarco, ο οποίος στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε τον καλύτερο γύρο του Q1 και πήρε την πρώτη θέση και φυσικά την πρόκριση στο Q2. Μεγάλη προσπάθεια έκαναν ο Μιρ και ο Μορμπιντέλι αλλά δεν μπόρεσαν να κινηθούν όσο γρήγορα κινήθηκαν οι αναβάτες της Ducati.

Q2

Το δεύτερο και αποφασιστικής σημασίας σκέλος των κατατακτήριων στο COTA ξεκίνησε με το ζητούμενο να είναι αν κάποιος -και ποιος- θα μπορούσε να ρίξει τις ταχύτατες Ducati από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Το δείγμα από την πρώτη γρήγορη προσπάθεια των αναβατών ήταν υπέρ της ιταλικής μάρκας, καθώς οι τρεις πρώτοι οδηγούσαν μοτοσικλέτες από την Μπολόνια. Το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο όμως ήταν ότι οι Bagnaia και A. Marquez, που είχαν τις δύο πρώτες θέσεις, έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, ενώ τρίτος ήταν ο Marini.

Ένα από τα φαβορί για την pole, o Martin της Pramac Ducati, είχε πτώση και επέστεψε στο γκαράζ για να ξαναπροσπαθήσειμε τη δεύτερη μοτοσικλέτα του. Η πτώση του Μαρτίν επηρέασε και τον Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος συνάντησε μπροστά του τις κίτρινες σημαίες όταν βρισκόταν στο γρήγορο γύρο του.

Και μετά ήρθαν οι πτώσεις. Κατά σειρά έπεσαν οι Miller, Χόρχε Μαρτίν και A. Marquez, προκαλώντας την εμφάνιση των κίτρινων σημαιών σχεδόν σε όλη την πίστα. Το χάος αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Marquez της LCR Honda και ανέβηκε στην πρώτη θέση, αλλά ο Bagnaia δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο πρωταθλητής κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα να κάνει έναν εκπληκτικό γύρο, να συντρίψει το ρεκόρ πίστας και να πάρει την pole position.

Ο Rins ήταν δεύτερος και ο Marini πήρε την 3η θέση και θα εκκινήσει τον αγώνα από την πρώτη σειρά. Ακολούθησαν οι Alex Marquez, Marco Bezzechi, Aleix Espargaro, Fabio Quartararo, Maverick Vinales, Johann Zarco, Javk Miller, Brad Binder και Jorge Martin.

O Αγώνας Σπριντ στο Όστιν θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP GP ΗΠΑ 

q2

q1

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles