spot_img

Ο Norris και η McLaren αναλύουν τα λάθη του GP Ρωσίας

Ο Lando Norris αποκάλυψε την εκτεταμένη δουλειά που πραγματοποίησε με τη McLaren για να μάθει από τις λάθος αποφάσεις που πήρε στο φινάλε του GP Ρωσίας.

Το GP Ρωσίας του 2021 φαινόταν πως θα κατέληγε στην πρώτη νίκη του Lando Norris στη Formula 1. Η μεταβολή του καιρού, όμως, σε συνδυασμό με την επιλογή να μείνει στην πίστα και να μην αλλάξει εγκαίρως σε ενδιάμεσα ελαστικά, έθεσε το Βρετανό οδηγό της McLaren μακριά από την κορυφή και κατέληξε στην 7η θέση. Η McLaren δεσμεύτηκε πως θα ερευνήσει σε βάθος το πώς έφτασε να πάρει αυτή την απόφαση μαζί με τον Norris, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δε θα συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Lando Norris φέρνει στο μυαλό του τις τελευταίες στιγμές του αγώνα στην πίστα του Sochi. Ισχυρίζεται πως το μοναδικό θετικό που προέκυψε ήταν η αλλαγή στον τρόπο που επικοινωνεί με την ομάδα του την ώρα του αγώνα. Πιστεύει πως μπορούν, πλέον, να συνεννοούνται καλύτερα εάν παρουσιαστεί μία ανάλογη κατάσταση στο μέλλον. Μιλώντας στο motorsport.com, ο Norris δήλωσε πως η McLaren αφιέρωσε 3 μέρες κοιτώντας ξανά το GP Ρωσίας, ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες της.

Έμαθα, φυσικά πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, τι μπορώ να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά, αν είμαστε σε μία παρόμοια κατάσταση και πώς μπορώ να λάβω καλύτερες αποφάσεις. Έμαθα, όμως, και πράγματα σχετικά με την ομάδα, έχει να κάνει με το πώς θα επικοινωνούμε καλύτερα. Αφορούν το πώς θα μιλάμε, ώστε να μου δίνει (η ομάδα) περισσότερες πληροφορίες, με σκοπό να παίρνουμε αποφάσεις. Στην ουσία, είναι πολύ περίπλοκα τα πράγματα. Όταν απλά τα βλέπεις από την τηλεόραση, φαίνεται πολύ απλό, μοιάζει σαν να είναι η ευκολότερη απόφαση στον κόσμο. Αισθάνεσαι μερικές φορές πως απλά μπορείς να πάρεις μία εύκολη απόφαση, όμως δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να συμβούν ώστε η απόφαση που θα πάρεις να είναι η σωστή και να έχει αποτέλεσμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, ο Norris είπε πως η McLaren εξέτασε και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να ωφεληθεί στο μέλλον από οτιδήποτε πήγε λάθος στο GP Ρωσίας.

Αναλύσαμε τα πάντα, όλο τον αγώνα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Φυσικά, το πιο σημαντικό ήταν οι τελευταίοι 10 γύροι. Είδαμε τι μπορώ να κάνω εγώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα και το ανάποδο. Ξοδέψαμε 2 μέρες στον προσομοιωτή και 1 μέρα όπου είδαμε ξανά τα πάντα σχετικά με την επικοινωνία και το πώς θα μιλάμε μεταξύ μας ώστε να κάνουμε καλύτερη δουλεία την επόμενη φορά. Δε θ’ αποκαλύψω αυτά που έμαθα, σίγουρα, όμως, έμαθα πάρα πολλά και εγώ αλλά και η ομάδα. Δεν είναι τίποτα δεδομένο, όμως ελπίζουμε πως θα ανταποκριθούμε καλύτερα την επόμενη φορά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lando Norris έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο στις επιδόσεις του στη Formula 1 μέσα στο 2021. Ίσως αυτό να είναι ο βασικός λόγος που η McLaren βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Με 7 αγώνες να απομένουν, τόσο η ομάδα όσο και οι οδηγοί τους θέλουν να παραμείνουν σε αυτή τη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το πρωτάθλημα της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles