spot_img

Το Κατάρ θα φιλοξενήσει αγώνα F1 το 2021

Η F1 επισημοποίησε πως ο 20ος αγώνας στο φετινό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Κατάρ το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου, ενώ ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία από το 2023.

Το πρόγραμμα του 2021 ολοκληρώθηκε πλέον, κι επίσημα. Το GP Κατάρ κατέλαβε την κενή θέση που υπήρχε στο αναθεωρημένο πρόγραμμα, το οποίο είχε μειωθεί από 23 σε 22 αγώνες. Μετά λοιπόν από το GP Βραζιλίας, στο τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά αγώνας Formula 1 στην πίστα Losail International Circuit. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που το πρωτάθλημα του 2021 θα έχει 3 αγώνες συνεχόμενους, μετά την τριάδα των GP Γαλλίας, Στυρίας και Αυστρίας, καθώς και αυτή των GP Βελγίου, Ολλανδίας και Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αυτή δεν θα είναι η μόνη σεζόν που θα υπάρχει αγώνας στο Κατάρ, καθώς οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν σε συμφωνία με τη Formula 1 για παρουσία του GP Κατάρ στο πρόγραμμα για ακόμα 10 έτη, ξεκινώντας από το 2023, μέχρι και το 2032. Αποφασίστηκε επίσης να μη γίνει αγώνας το 2022, καθώς εκείνο το φθινόπωρο η χώρα θα μπαίνει στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (FIFA World Cup) και θα επικεντρωθεί πλήρως στην κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

 

Το GP Κατάρ θα είναι ο τέταρτος αγώνας που ανακοινώνεται για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά τα GP Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι και Σαουδικής Αραβίας. Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του άρχισε να γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι, όταν άρχισαν να ματαιώνονται αγώνες του πρωταθλήματος του 2021 λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών από την πανδημία του COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, η Formula 1 εξέταζε πιθανούς προορισμούς εκτός Ευρώπης, με πίστες που είχαν τη σχετική άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά θα εξυπηρετούσαν τόσο τους εμπορικούς σκοπούς του αθλήματος, όσο και τους περιορισμούς στα logistics (μεταφορά εξοπλισμού) των ομάδων που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο διευθυντής αγώνων της FIA, Michael Masi, και ο αντίστοιχος επικεφαλής της Formula 1, Steve Nielsen, επισκέφτηκαν την πίστα στο Losail μετά το GP Ουγγαρίας, προκειμένου να δούνε την κατάσταση που βρισκόταν και να καθορίσουν τις αλλαγές που απαιτούνταν για να γίνει κατάλληλη η διεξαγωγή αγώνα Formula 1. Οι αλλαγές αφορούσαν την είσοδο του pitlane, καθώς και κάποιες τροποποιήσεις σε kerbs και μπαριέρες. Στον περιβάλλοντα χώρο, υπήρχε ανάγκη για νέα κτίρια φιλοξενίας των ομάδων στα paddock. Οι εργασίες ξεκίνησαν λίγο καιρό αργότερα, ώστε να είναι έτοιμες στην ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles