spot_img

Ο Norris κάτοχος πλέον ενός αρνητικού ρεκόρ της F1

Το τελευταίο που θα ήθελε ο οποιοσδήποτε οδηγός της F1 είναι να κατέχει κάποιο αρνητικό ρεκόρ όπως για παράδειγμα ο Lando Norris της McLaren Racing.

Πριν κάνει ντεμπούτο στη Formula 1, ο Lando Norris ήταν για πολλούς ένας οδηγός με λαμπρό μέλλον. Ο Βρετανός αναδείχθηκε μέσα από την Ακαδημία της McLaren Racing και σήμερα είναι ο ηγέτης της σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Στο Grand Prix Αυστραλίας ο Norris τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz και Charles Leclerc. Έτσι, κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στην αγωνιστική σεζόν του 2024.

Αυτή ήταν η 14η παρουσία του στις τρεις πρώτες θέσεις ενός Grand Prix, με την πρώτη να είναι το Grand Prix Αυστρίας του 2020. Η επίτευξη ενός βάθρου είναι πάντα ένα χαρμόσυνο γεγονός για έναν οδηγό ή μία ομάδα, ειδικά αν δεν διεκδικεί τίτλους.

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο. 

Όμως όταν συνδυάζεται με ένα αρνητικό ρεκόρ, τότε δεν είναι και τόσο θετικό. Ο Norris έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες παρουσίες σε βάθρο της Formula 1 δίχως να έχει νίκη. Ξεπέρασε τον Nick Heidfeld ο οποίος δεν πήρε ποτέ την πρώτη θέση σε Grand Prix και είχε ανέβει 13 φορές στο βάθρο.

Με δεδομένη την ταχύτητα της McLaren και το γεγονός πως η MCL38 είναι το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, ο Norris σίγουρα θέλει να κατακτήσει σύντομα την πρώτη νίκη της καριέρας του. Θα το καταφέρει αυτό φέτος ή θα συνεχίσει να διευρύνει το σερί βάθρων δίχως νίκη;

Τις τελευταίες φορές που κέρδισε η McLaren, οι teammate του Νόρις ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Στο GP Ιταλίας του 2021 κέρδισε ο Daniel Ricciardo, ενώ στον Αγώνα Σπριντ του GP Κατάρ του 2023, ο Oscar Piastri πήρε τη νίκη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles