spot_img

O Perez ξέρει πώς να κερδίσει τον Verstappen

Ο Sergio Perez αναγνώρισε τις δυσκολίες και απαιτήσεις που συναντά ως οδηγός στην μάχη για την κατάκτηση του παρθενικού τίτλου στην καριέρα του στη Formula 1, με βασικό αντίπαλό του τον Max Verstappen.

Το 2023 η Red Bull Racing έχει αποδείξει από πολύ νωρίς την κυριαρχία της στο Πρωτάθλημα της Formula 1 με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες. Η RB19 είναι χωρίς αμφιβολία το ταχύτερο μονοθέσιο του grid και παραμένει αμφίβολο κατά πόσο οι βασικοί ανταγωνιστές της αυστριακής ομάδας θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Max Verstappen οδεύει σταθερά προς τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του και το μοναδικό εμπόδιο που προς το παρόν μπορεί να βρεθεί μπροστά του είναι ο Sergio Perez.

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά την συνεργασία του με την Red Bull το 2021, είναι ξεκάθαρο πως ο Μεξικανός οδηγός διψά για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Όπως όμως τόνισε και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν είναι καθόλου εύκολο να μάχεσαι με τον Verstappen.

«Το παν είναι να έχεις συστηματική απόδοση σε όλη τη σεζόν. Μπορεί να κερδίσεις δεκαπέντε αγώνες, αλλά αν στους υπόλοιπους έχεις DNF τότε δεν είναι αρκετό για τον τίτλο. Πρέπει να έχεις σταθερή απόδοση σε κάθε αγώνα. Φυσικά και θέλω να κατακτήσω το Πρωτάθλημα, αλλά για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να κερδίζω τον Max συστηματικά σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111, με την ανάλυση του GP Αυστραλίας. 

Ο Perez στο Πρωτάθλημα οδηγών βρίσκεται μόλις 15 βαθμούς πίσω από τον Verstappen στη 2η θέση της κατάταξης. Η σεζόν έχει μέλλον ακόμα και είναι εύκολο μέσα στους επόμενους αγώνας η κατάσταση να αλλάξει. Το σημαντικότερο για τον Perez αυτή τη στιγμή είναι πως έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο που του δίνει αυτοπεποίθηση να παλέψει σκληρά εντός πίστας.

«Έχουμε ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό πακέτο, με το οποίο νιώθω πολύ άνετα και δουλεύω πολύ καλά μαζί του. Πιστεύω είναι ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορώ να διεκδικήσω πολλά, ειδικά με τις αναβαθμίσεις που αναμένουμε στη συνέχεια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό αν θες να μείνεις ζωντανός στη μάχη του τίτλου».

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles