spot_img

H Alpine θέλει να ξεπεράσει τη Mercedes

H Alpine σκοπεύει το επόμενο διάστημα να βελτιώσει την απόδοσή της ώστε να μάχεται για τις μπροστά θέσεις του grid της F1 και θέτει μεγάλους στόχους.

H μάχη των αναβαθμίσεων ξεκινάει μετά το μίνι-διάλειμμα της Formula 1 τον Απρίλιο. Οι ομάδες είχαν τρία Grand Prix ώστε να δουν το που βρίσκονται από πλευράς απόδοσης και τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουν στην εξέλιξη. Κάποιες έφτασαν τους στόχους τους, άλλες τους ξεπέρασαν και ορισμένες απέτυχαν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και φιλοδοξίες τους.

Η Alpine είναι μία ομάδα που είχε αρκετά παράξενους αγώνες έως τώρα στο 2023. Η A523 φαίνεται πως είναι μια βελτιωμένη έκδοση του μονοθεσίου του 2022 και μπορεί να παλέψει πιο κοντά στις κορυφαίες θέσεις. Στο εργοστάσιο του Ένστον στη Μ. Βρετανία ετοιμάζουν σημαντικές αναβαθμίσεις για τους επερχόμενους αγώνες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, οι βελτιώσεις που θα «κουμπώσουν» στο μονοθέσιό τους, θα τους ανεβάσει επίπεδο.

«Πιστεύουμε πως μπορούμε να παλέψουμε με τις Mercedes. Έχουμε ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για το Αζερμπαϊτζάν και θα έχουμε μερικές ακόμη αναβαθμίσεις στο Μαϊάμι. Πιέζουμε να φέρουμε όσες περισσότερες είναι δυνατόν. Το σημαντικό είναι να λειτουργούν σωστά όταν τις τοποθετήσουμε στο μονοθέσιο. Την περασμένη χρονιά, είχαμε καλή συσχέτιση δεδομένων πίστας με το εργοστάσιο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Με δεδομένο πως η Alpine στοχεύει ένα από τα καλύτερα μονοθέσια του grid, αυτό σημαίνει πως ο στόχος της για τη φετινή σεζόν είναι να βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί στο λεγόμενο midfield της Formula 1 και ο στόχος της είναι μεσοπρόθεσμα να πρωταγωνιστεί.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το τριήμερο 28-30 Απριλίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Αγώνας Σπριντ της σεζόν.

Δείτε το απίθανο GP Βελτίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles