spot_img

Ο πονοκέφαλος του budget cap δεν περνά με τίποτα

O CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, υποστηρίζει πως το ζήτημα σχετικά με τις παραβιάσεις των οικονομικών περιορισμών του budget cap έχει γίνει πλέον ένα από τα βασικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Το 2021 στην Formula 1 τέθηκε σε εφαρμογή το budget cap σύμφωνα με το οποίο οι ομάδες του grid έχουν οικονομικούς περιορισμούς αναφορικά με τα έξοδα και τις δαπάνες τους μέσα στη σεζόν. Η Red Bull Racing όμως την ίδια χρονιά βρέθηκε να παραβιάζει το επιτρεπόμενο όριο δαπανών κατά 2.2 εκατομμύρια δολάρια με αποτέλεσμα να δεχθεί πρόστιμο της τάξης των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, η ομάδα θα έχει περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD. Η ποινή για την εξέλιξη του μονοθεσίου θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, η ομοσπονδία πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση ώστε να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

«Είμαι πολύ αγχωμένος με το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι καταλαβαίνουν τώρα τις συνέπειες αν παραβιάσεις τους οικονομικούς περιορισμούς αν συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε πάνω στο κομμάτι αυτό. Εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και να βεβαιωθούμε ότι όλοι τηρούν του κανόνες άμεσα. Ήδη κάνουμε συζητήσεις με την FIA και από μεριάς τους πρέπει να πάρουν τον έλεγχο σχετικά με το οικονομικό ζήτημα. Αν κάποια ομάδα έχει υπερβεί το όριο η κατάσταση πρέπει να διευθετηθεί χωρίς καθυστερήσεις και με πιο αξιόπιστο τρόπο. Ποτέ δεν είναι καλό να αργείς σε τέτοια θέματα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, υποστηρίζει πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει με τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία και δεν βρίσκει απίθανο πολλές ομάδας να βρεθούν με παραβιάσεις στο budget cap του 2022.

«Πιστεύω τουλάχιστον έξι ομάδες μπορεί να έχουν παραβιάσει το budget cap. Εμείς όμως είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα ξανά. Δεν θα εκπλαγώ και τελείως βέβαια αν τελικά δεν είμαστε ακριβώς στο επιτρεπόμενο όριο. Ελπίζω να ξέρουμε Ιούνιο, Ιούλιο πριν το καλοκαιρινό διάλλειμα».

Δείτε το Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles