spot_img

Πρωτοφανές! Οι ομάδες της F1 συμφωνούν σε κάτι

Πρωτοφανή σκηνικά στον κόσμο της F1, καθώς η ανάγκη για αλλαγή στα τριήμερα που περιλαμβάνουν Αγώνες Σπριντ έφερε σε κοινή γραμμή τις ομάδες.

Oι πειραματισμοί των τριημέρων που περιλαμβάνουν Αγώνες Σπριντ συνεχίζονται στη Formula 1. Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας, διέρρευσε η πρόθεση του σπορ να προβεί σε αλλαγές στη δομή τους.

Τα τελευταία χρόνια το σπορ θέλει να κάνει πιο διαδραστικά με το κοινό τα αγωνιστικά τριήμερα. Για το λόγο αυτό υιοθετήθηκαν οι Αγώνες Σπριντ το 2021, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κερδίσει την εκτίμηση οδηγών και θεατών.

Η νέα δομή τριημέρου δεν έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί η Formula 1 έως τώρα, και αυτό δημιούργησε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Όλες οι ομάδες συμφώνησαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να γίνουν αλλαγές για να βελτιωθεί η διεξαγωγή των τριημέρων που περιλαμβάνουν Αγώνες Σπριντ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, εξηγεί.

«Οι απόψεις των ομάδων ήταν ευθυγραμμισμένες για τις αλλαγές. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Σίγουρα, η δομή του τριημέρου είναι πλέον πιο δυναμική, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως έχουμε όλες οι ομάδες κοινή γραμμή και πρέπει να πιέσουμε για τις αλλαγές».

Ο Γάλλος εξήγησε γιατί θεωρεί σωστή την αντικατάσταση της δεύτερης περιόδου δοκιμών από κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο.

«Δεν είμαι μεγάλος οπαδός του παραδοσιακού FP2, διότι μερικές φορές είναι βαρετό. Όχι για εμάς, γιατί συλλέγουμε πολύτιμα δεδομένα που πρέπει να αναλύσουμε, αλλά για τους οπαδούς που δεν ξέρουν τα επίπεδα καυσίμου στα μονοθέσια και τις ρυθμίσεις του κινητήρα. Έτσι, μπορεί να είναι λίγο βαρετό. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως στο ποδόσφαιρο δεν βλέπουμε τις προπονήσεις των ομάδων που γίνονται μεσοβδόμαδα. Είμαστε το μοναδικό σπορ έχει σε ζωντανή μετάδοση τις περιόδους δοκιμών».

Με τα σημερινά δεδομένα, οι Παρασκευές έχουν την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τις κατατακτήριες, που ορίζουν τη σειρά εκκίνησης του Αγώνα Σπριντ. Τα Σάββατα έχουν μία μάλλον ανούσια δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και τον αγώνα… «σφηνάκι». Με την Κυριακή να παραμένει αφιερωμένη στον κανονικό αγώνα.

Η νέα πρόταση θέλει την Παρασκευή να παραμένει ως έχει σε δομή αλλά με τις κατατακτήριες να αφορούν το grid του Αγώνα της Κυριακής. Και ταυτόχρονα, το FP2 να αντικατασταθεί από μία δεύτερη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, που θα αφορά τον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου.

Δείτε το Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles