spot_img

O Quartararo δεν ήξερε πως πήρε την pole position

O Fabio Quartararo ήταν εντυπωσιασμένος από το γεγονός πως πήρε την pole position, σε μια διαδικασία όπου στο τέλος της πίεσε στο όριο.

Ο Γάλλος έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση μετά το απογοητευτικό για τον ίδιο GP Ισπανίας. Οι βρόχινες συνθήκες μετατράπηκαν από βρόχινες στο Q1 σε στεγνές στο Q2 όπου η M1 λειτουργεί καλύτερα. Έτσι, οι τέσσερις αναβάτες της κατάφεραν να πλασαριστούν πολύ ψηλά.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η εργοστασιακή ομάδα μάλιστα έκανε το 1-2 με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, με τον Quartararo μόλις 0.081s μπροστά από τον teammate του Maverick Vinales. Αυτό ήταν το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα του ιαπωνικού εργοστασίου. Μετά το πέρας των κατατακτήρίων, ο Γάλλος ήταν ενθουσιασμένος, ομολόγησε πως δεν ήξερε πως πήρε την pole και στάθηκε στα μαθήματα που πρέπει να πάρει.

Ήταν πολύ καλό που η πίστα ήταν στεγνή στις κατατακτήριες. Το τελευταίο κομμάτι ήταν δύσκολο μόνο στην αρχή. Στον τελευταίο μου γύρο όμως πίεσα στο όριο. Δεν ήξερα πως είχα πάρει την pole position διότι είδα τρεις μηχανές στο parc ferme. Όταν είδα όμως τους μηχανικούς μου ήταν πολύ ωραίο. Σε μικτές συνθήκες όταν πρέπει να αλλάξουμε σε στεγνά ελαστικά δεν είμαστε πολύ άσχημα. Όμως σε μικτές συνθήκες και με βρόχινα ελαστικά δυσκολευόμαστε πολύ, η μοτοσυκλέτα δεν έχει πρόσφυση. Έχω πολλά όμως να μάθω ακόμα στο βρεγμένο. Έχω κάνει μόνο έναν αγώνα πέρυσι και ήταν πολύ δύσκολος. Θέλω κάθε φορά να μαθαίνω περισσότερα.

Η Yamaha δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για τους αναβάτες της στο βρεγμένο όπως έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Στις ελεύθερες δοκιμές μάλιστα δεν ήταν καν στην 15άδα υπό βροχή. Μένει να δούμε πως θα είναι οι συνθήκες και ο καιρός την Κυριακή το μεσημέρι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το GP Γαλλίας για το Πρωτάθλημα του MotoGP είναι προγραμματισμένο για τις 15:00 και η αγωνία βρίσκεται στα ύψη.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles