spot_img

Rossi: «Πολύ τρομακτικές οι συνθήκες»

Ο Valentino Rossi έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή του στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας, όμως ομολογεί πως τρόμαξε με τις καιρικές συνθήκες.

Ο πολυπρωταθλητής κατάφερε να βρίσκεται στο Q2 στην πίστα του Le Mans, όπου ο καιρός παίζει τον δικό του ρόλο. Στο τελευταίο 15λεπτο κατάφερε να στεγνώσει και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους αναβάτες να πιέσουν. Οι Yamaha ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένες, διότι στο στεγνό λειτουργούν εξαιρετικά κι αυτό φάνηκε με το 1-2 των Fabio Quartararo και Maverick Vinales.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά τις κατατακτήριες ο Rossi μίλησε για το τι έζησε και χαρακτήρισε την όλη κατάσταση “επικίνδυνη” με βάση τις συνθήκες.

Όταν οι συνθήκες είναι έτσι, είναι πολύ τρομακτικό, ειδικά όταν σε ένα σημείο είναι στεγνό το οδόστρωμα και φτάνεις γρήγορα ένα άλλο και είναι βρεγμένο. Είναι επικίνδυνο και πολύ τρομακτικό. Πρέπει να είσαι τυχερός να επιβραδύνεις τη σωστή στιγμή. Μπορεί η πίστα να στεγνώνει γρήγορα αλλά μερικά σημεία παραμένουν βρεγμένα και είναι δύσκολο να τα εντοπίσεις.

Στη συνέχεια μίλησε για την στρατηγική της ομάδας που ήταν ολόσωστη στην δική τους περίοδο κατατακτηρίων.

Στην ομάδα μας κάναμε τη σωστή επιλογή, είχαμε δυνατή στρατηγική και όπως υπέδειξε ο προπονητής μου ξεκινήσαμε με τα slick που έδωσαν ένα μικρό πλεονέκτημα. Δυστυχώς στον δεύτερο γύρο βγήκα λίγο εκτός, έχασα το πίσω μέρος και παραλίγο να έχω μια μεγάλη στιγμή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles